banner2
banner34

Kıbrıs'ta sahilde çıplak gezen adam Türkiye'de 'Suriyeli' Oldu

Sosyal medyada paylaşılan videonun, denize çıplak girmeye çalıştığı için dövülen bir Suriyeliyi gösterdiği iddia edildi. Sözcü gibi haber sitelerinde ise aynı olay dövülen kişinin sığınmacı olduğu iddiası ile paylaşıldı. Bir Twitter kullanıcısı tarafından 13 Haziran 2019 tarihinde paylaşılan video şimdiye kadar 216 bin kez izlendi.

Kıbrıs'ta sahilde çıplak gezen adam Türkiye'de 'Suriyeli' Oldu
banner45

Ancak, videonun denize çıplak girdiği için dövülen bir Suriyeliyi gösterdiği iddiası doğru değil. KKTC'de yaşanan olayda denize çıplak girmeye çalışan kişi Kıbrıslı bir Türk.

Olay neydi?

17 Mayıs 2019 tarihinde  İskele'deki Long Beach Bölgesi’nde yer alan Babutsa isimli halk plajında yaşanan olayda elinde sopa ile çıplak şekilde sahilde dolaşan M. M., önce plaj görevlisi Hasan Kırmızı tarafından uyarıldı. M.'nin Kırmızı’yı itmesi üzerine ikili arasında kavga çıktı. Kavgaya sahildeki diğer vatandaşlar da katıldı. M, polis tarafından gözaltına alındı.

banner37
Denize çıplak girmeye çalışan kişi uyuşturucu etkisindeymiş

Görevli Hasan Kırmızı  yaptığı açıklamada, denize çıplak girmeye çalışan kişinin hem KKTC hem Türk vatandaşı olduğunu ve aynı zamanda bölgede tanınan biri olduğunu ifade etti. Kırmızı, bir süre önce şahsın bonzai kullanmaya başladığını ve daha önce de uyuşturucu etkisindeyken olayın yaşandığı Long Beach bölgesinde çıplak dolaşarak çevredeki insanları rahatsız ettiğini söyledi.

Video internette yayıldıktan sonra görevli hakkında dava açıldı

Videonun internette hızla yayılmasının ardından, görüntülerde çıplak vatandaşı darp ettiği tespit edilen  Hasan Kırmızı ve bir vatandaş hakkında “kavga ve rahatsızlık” suçundan dava açıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1