banner2
banner34

Kıbrıs’ta tütün üretimi

Kıbrıs’ta tütün üretimi
banner45

Bafra Gıda Direktörü Gazi Akıncı önderliğinde 22 ailenin biraraya gelerek, başlattığı tütün üretimi, Mesarya bölgesi için örnek bir model teşkil ediyor.

Bölgede yapılan tütün üretimi hem bölge halkının hemde diğer üreticilerin merakını ve ilgisini çekti.

Bafra Gıda ve Gazi Akıncı önderliğinde Gürlevik Aile Birliği’nden yaklaşık 22 aile ile Balıkesir bölgesinde 150 dönüm tütün üretimine başladı. Yıllarsonra Kıbrıs’ta tütün üratimi canlandı. Üretilen tütünler Karpaz Tütün Kooperatifi tarafından alınacak.

Şölen havasında gerçekleşen dikimde yerli çeşit kullanıldı. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler ve Üretici Aileleri ile birlikte tütün ekimi gerçekleşti.

banner37
Üretici Aileleri adına açıklama yapan Gazi Akıncı herzaman olduğu gibi yine yerli üretimin önemine dikkat çekti. Geniş aileye sahip Aile Birliği ile Kıbrıs’ta tütün üretimininheycanını ve gururunu yaşadığını belirtti. Zahmetli ve güzel bir uğraş olan tütün ekiminin bir hafta daha devam edeceğini söyledi.

Akıncı, Ürettiğimiz ürünlerin ihracatının ülkemize döviz girişi sağlayarak ülke ekonomisine olumlu anlamda katkı koyacağını belirtti.

Bafra Gıda Direktörü Gazi Akıncı: Hedef, İstikrarlı üretim, Yerli üretim ve Güçlü ekonomi diyerek sözlerini tamamladı.

    

    

      

     

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bülent akıncı
Bülent akıncı - 2 yıl Önce

Siz daima doğru işler

Erdinç Göksan.
Erdinç Göksan. - 2 yıl Önce

Tütünün en iysi virjinya,,(ABD) Van, Muş.Bitlis, Karadeniz, butütünleri. Hepsini içtim. Sigarayı bırakmaya yada hasta olmaya yarar mı

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1