banner2
banner34

Kirlenmesin diye kapatıldı

Bedi’s Piknik Alanı’nın daha önce özelleştirilen ancak tepkilerin ardından sözleşmesi fesih edilerek yeniden halkın kullanımına açılan bölümünün kapılarına yine kilit vuruldu

Kirlenmesin diye kapatıldı
banner45

Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi Bölgesi’nde bulunan Bedi’s Piknik Alanı’nın daha önce özelleştirilen ardından oluşan tepkiler nedeniyle sözleşmesi fesih edilen ve halkın ücretsiz kullanımına açılan bölümünün kapılarına yeniden kilit vuruldu.

Ön ve arka kapıları Orman Dairesi tarafından kilitlenen alanı kullanamayan vatandaşlar, bu alanın yan tarafında bulunan alanının özellikle de hafta sonları full dolu olması nedeniyle ek alana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Orman Dairesi yetkilileri ise, söz konusu alanın bir süre önce halkın kullanımına açıldığını ancak, çöplerle dolan alanı temizleyecek yeterli personelleri olmadığı için kapılarını kilitli tuttuklarını açıkladılar.

Gazetemiz KIBRIS’ı arayarak şikayette bulunan bir vatandaş, Bedi’s Piknik Alanı’nın bir bölümünün kapılarının kilitli olduğunu söyledi.

Hafta sonları halka açık olan bölümün vatandaşların akın etmesiyle tıklım tıklım olduğunu kaydeden vatandaş, ancak diğer tarafın kapalı bırakılarak halkın rahat bir şekilde piknik yapmasına engel olunduğunu bildirdi.

Vatandaş, söz konusu alanın Orman Dairesi’nin kontrolüne geçtiğini bu nedenle de halkın kullanımına bir an önce açılmasını talep etti.

Şahali: Biz temizleriz, yeter ki halka açılsın

banner37
Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği Dernek Sekreteri Nazenin Taşçıoğlu Şahali, söz konusu alanın sözleşmesinin feshedildiğini ardından da bir süre önce amaçlarına ulaşarak davanın da sonuçlandığını söyledi.

Nazenin Taşçıoğlu Şahali, alanın eski haline dönüştürülmesi için Orman Dairesi’nin harekete geçmesini beklediklerini kaydetti.

Orman Dairesi’nin alanı ikiye bölen teli kaldıracağı veya geçişi sağlayacağı şeklinde yeniden düzenleme yapacağı konusunda taahhütte bulunmasına rağmen, gerekli düzenlemeyi henüz yapmadığını anlatan Şahali, ayrıca sözleşmesi feshedilen kişiye ait masa ve sandalyelerin Orman Dairesi tarafından satın alınıp alınmadığı konusunda henüz net bilginin kendilerine verilmediğini bildirdi.

Nazenin Taşçıoğlu Şahali, amaçlarının söz konusu alanın yeniden halka açılması olduğunun aktardı. Orman Dairesi’nin alanın temizliği konusunu bahane ederek alanın arka kapısının açık olmasına rağmen ön giriş kapısına kilit vurduğunu ifade eden Şahali, kendilerinin Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği olarak bir şekilde her hafta alanı temizlemeye gönüllü olduklarını da açıkladı.

Poyraz: Çöplerle doldu, kilitledik

Orman Dairesi Müdür Vekili Ercan Poyraz, söz konusu alanı bir dönem halkın kullanımına açtıklarını söyledi. Ercan Poyraz, alanın zamanla çöplerle dolduğu ve yeterli personelleri de olmadığı için kapıya kilit taktıklarını kaydetti.

Söz konusu alanın hemen yanında bulunan piknik alanının halkın kullanımına açık olduğunu belirten Poyraz, yan taraftaki alana giriş için herhangi bir ücret talep edilmediğini, ancak ekstra bir hizmet istenmesi halinde para ödemek zorunda kalınacağını sözlerine ekledi.

KIBRIS

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1