banner2
banner34

Kısmi sokağa çıkma yasağı ne kadar sürecek?

Kısmi sokağa çıkma yasağı ne kadar sürecek?
banner45
banner46

KKTC'de koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde bu gece yarısından itibaren kısmi sokağa çıkma yasağı başlıyor Kısmi sokağa çıkma yasağı 14 gün geçerli olacak.  Buna göre Kısmi sokağa çıkma yasağı 6 Nisan’a kadar devam edecek.

Kısmi Sokağa çıkma emirnamesi şöyle:

banner37
Kısmi Sokağa çıkma emirnamesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Fasıl 156 Sokağa Çıkma Yasağı Yasası’nın 2’inci maddesinin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak, Corana Virsün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla, 23.03.2020 tarihi itibariyle sabah saat 00.00’dan itibaren 14 gün süreyle aşağıda öngörülen istisnai durumlara bağlı olarak kısmi sokağa çıkma yasağı ilan eder.

1- Bakanlar Kurulu tarafından Corona Virüs (Covid-19 hakkında alınan tedbir kararları çerçevesinde, temel ihtiyaçların giderilebilmesi amacıyla çalışmasına izin verilen özel sektör çalışanları ve kamuda elzem hizmetleri yerine getirecek çalışanlar (Polis, itfaiye, belediye, sivil savunma, kaymakamlıklar vb) kısmi sokağa çıkma yasağından muaf olup, bu kişiler haricindeki bireyler için kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanır.

2- Yukarıda birinci madde uyarınca muafiyet kapsamı dışında kalan kişiler, sadece yine yukarıdaki birinci madde uyarınca faaliyetlerine izin verilen kamu ve özel kurumlarından mal ve hizmet almak amacıyla sokağa çıkabilecek ve ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra ikamet ettiği yere geri dönecektir. Bu amaçlar dışında sokağa çıkamayacaktır. 3- Bu kısmi sokağına çıkma yasağına uymayanlar hakkında yürürlükteki mevzuat çerçevesinde cezai kovuşturma yapılacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1