banner2
banner34

KKTC BİRİNCİSİ KAÜ’DEN

"Investimate Sanal Yatırım Yarışması”nda birincilik ödülünü KAÜ Öğrencisi İrem Uysal Aldı

KKTC BİRİNCİSİ KAÜ’DEN
banner45

banner37
"Investimate Sanal Yatırım Yarışması"nda, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) öğrencisi İrem Uysal 1. lik ödülüne layık görüldü. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün düzenlediği ve Türkiyenin en kapsamlı sanal borsa yarışması olan “ Investimate” yarışmasına KKTC’den ve Türkiye Cumhuriyeti’nden toplam 3 bin 79 yarışmacı katıldı.  Türkiye’nin yüksek prestijli öğrenci sanal yatırım yarışması Investimate’in final yarışması, 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü Lefkoşa Merit Hotel’de yapıldı. Final çok heyecanlı ve disiplinli bir şekilde gerçekleşti. On kişilik bir jüri heyeti karşısında yarışmada hazırlamış oldukları portföylerini beş dakikalık bir zaman sürei içinde anlatan yarışmacılar ayrıca jürinin de sorularına cevap verdiler. KAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi İrem Uysal Kuzey Kıbrıs katılımcıları arasında ve yarışmada finalist olarak katılım sağlayan öğrenciler arasında birinci oldu. Uysal, KKTC’den yedi üniversiteden toplam 218 öğrencinin katıldığı yarışmaya adını şampiyon olarak yazdırdı. 

KAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler öğrencisi İrem Uysal, yarışma ile ilgili olarak;
“Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler 2. sınıf öğrencisiyim. Investimate yarışmasında geçen yıl da ilk 25 içerisinde yer alarak finale kalmıştım. Bu yıl finalde birinci oldum. Bu benim ve okulum adına büyük bir gurur. Çok mutluyum” dedi.
Investimate Yatırım Yarışması, birden fazla yatırım enstrümanını bir arada bulunduran Türkiye’nin en kapsamlı sanal yatırım yarışması olarak dikkat çekiyor. Investimate’in, Borsa İstanbul ve VİOP’u kapsayan bir platform olmasının yanı sıra Borsa İstanbul’dan anlık veri çekerek yarışmacı öğrencilere sanal yatırım miktarıyla gerçek menkul kıymetler piyasası ve borsa deneyimi yaşatmakta; geleceğin yatırımcılarını hazırlamayı hedefleyen bir yarışma olma özelliğinde olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1