banner2
banner34

KKTC Tanıtma Platformu:  Ambargolar altında ezilmemize müsaade etmeyeceğiz

KKTC Tanıtma Platformu:  Ambargolar altında ezilmemize müsaade etmeyeceğiz
banner45

KKTC Tanıtma Platformu Sözcüsü Mustafa Tıngır, ambargolar altında ezilen, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak yok sayılan Kıbrıs Türklerinin uluslararası camiada tanınması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canla başla çalıştığını kaydetti. 
Platformdan yapılan açıklamada; KKTC’nin 2002’de 11 olan Temsilcilik Ofisi sayısının, 2022 itibariyle 27’ye yükseldiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kıbrıs Türklerinin AB, ABD ve dünyanın çeşitli ülkeleri nezdindeki görünürlüğünün arttırılmasını sağladığı belirtti. 

banner37
Türkiye için milli dava olan Kıbrıs meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’ye desteğini sürdürdüğünü ifade edilen açıklamada, “Kıbrıs Türklerine yönelik her türlü haksızlığa son verilmesini sağlamak üzere bir an önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü iradesi ve vizyonu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmen tanınması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. 
Açıklamada ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli dava Kıbrıs meselesinde Kıbrıs Türk halkının çıkar ve menfaatlerinin göz ardı edilmesinin önüne geçtiği belirtildi. 
Açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mavi Vatan’ın güvenliği için donanmayı daha güçlü ve caydırıcı kılacak birçok projeyi hayata geçirdiği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1