Ercan Havalimanı’nın yenilenmesinin ardından KKTC devleti mücbir sebepler başlığı altında işletmeci Taşyapı’ya 59 milyon Euro ödemesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bu kararı doğrulayarak ödemenin gelir payından yavaş yavaş ödeneceğini kaydetti.

Gazeteci Hüseyin Ekmekçi’nin sosyal medyadan sorusuna cevap veren Arıklı’nın açıklaması şöyle:

Pandemi dönemi dünyanın her ülkesinde mücbir sebep sayıldı. Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı süre 27 ay. Ana sözleşmede bu süre, 2042 nin sonuna eklenmesi lazımdı. Merkez Bankası ve Maliyenin hesaplarına göre 2042 yılında havaalanın yıllık cirosu yaklaşık 250 milyon avro olacak. Biz bu süreyi uzatmak yerine satın almayı tercih ettik. Pisti, gümrük binasını ve yapılmış olan ek işler ki bunların toplam değeri 29 milyon avro, toptan 59 milyona satın alıyoruz. Bunu gelir paylaşımından yavaş yavaş ödeyeceğiz. Vergiye gelince ilgili firmanın bütün vergi borçları faizleri ile birlikte alınacak.

DAÜ-SEM, yabancı uyruklu ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine muafiyet sınavı yapacak DAÜ-SEM, yabancı uyruklu ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine muafiyet sınavı yapacak
Editör: TE Bilisim