banner2
banner34

KKTC’nin 27’nci hükümeti meclis genel kurulunda okunacak

KKTC’nin 27’nci hükümeti meclis genel kurulunda okunacak
banner45

KKTC’nin 27’nci hükümeti Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi bugün Cumhuriyet Meclisi’nin bilgisine getirilecek. Hükümet programının da bugün Genel Kurul’da okunması bekleniyor.

21 Şubat’ta kurulan, 20 Nisan’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a istifası sunulan UBP-DP-YDP hükümeti 59 gün görev yapmış, Başbakan Faiz Sucuoğlu önce Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alma yazısını, daha sonra da hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ a sunmuş, Tatar hükümetin istifasını kabul etmişti.

banner37
Yeniden kurulan UBP-DP-YDP hükümetinin kabinesinde değişen tek isim Maliye Bakanı oldu. Maliye Bakanlığı görevine Sunat Atun yerine UBP Lefkoşa milletvekili Olgun Amcaoğlu getirildi.

Geçmiş hükümetlerde Turizm Bakanı, Sağlık Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevlerinde bulunan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu üçüncü kez Başbakanlık koltuğuna oturuyor.

Hükümet programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulacak.  Hükümet programı görüşmeleri, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra güven oylaması yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2022, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1