banner2
banner34

KKTC’nin yenilikçi girişimcileri globalleşiyor

KKTC’nin yenilikçi girişimcileri globalleşiyor
banner45
banner46

DEİK/Türkiye-KKTC İş Konseyi’nin çalışmaları ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) öncülüğünde Yenilikçi Girişimcilik ve Kuluçka Programı hayata geçiyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) öncülüğünde, İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri ve İTÜ Mezunlar Derneği Kuzey Kıbrıs desteği, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ve İTÜ ARI Teknokent işbirliğinde Yenilikçi Girişimcilik ve Kuluçka Programı hayata geçiriliyor.

DEİK/Türkiye-KKTC İş Konseyi’nin çalışmaları kapsamında hayata geçen “Yenilikçi Girişimcilik ve Kuluçka Programı” ile KKTC’de girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesine fırsat tanıtılması ve girişimcilerin uluslararası pazarlarda yer almalarına destek olunması amaçlanıyor.

KKTC’de yenilikçi ürün ve fikir geliştiren girişimler program ile İTÜ Çekirdek’e davet ediliyor. Programa katılım için son başvuru tarihi 18 Ekim 2021. Üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri arasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nde girişimcilere açık ofis, mini MBA/girişimcilik eğitimi, satış koçluğu, teknik altyapı desteği, laboratuvar kullanım imkânı, laboratuvar sarf malzemeleri desteğinin yanı sıra aralarında alanında uzman iş dünyası ve akademiden 500’ü aşkın gönüllü mentor desteği sağlanıyor. Programa katılmak isteyen girişimciler www.kktckulucka.com adresinden 18 Ekim 2021’e kadar başvuruda bulunabilecek.

DEİK/Türkiye-KKTC İş Konseyi Başkanı Nazım Hikmet, “DEİK/Türkiye – KKTC İş Konseyi olarak, karşı kanat kuruluşumuz Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile birlikte uzun zamandır iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

banner37
Teknoloji ve yenilikçilik odaklı ürün ve fikirlerin geliştirilmesi ve bu fikirlerin yatırımcılar ve dış pazarlarla buluşturmasına destek olmak için hazırlanan proje ile 18-40 yaş arası, teknolojik ve yenilikçi iş fikirleri olan, Üniversite Öğrencilerini, Mezunları ve diğer Girişimcilerin programa katılmasını amaçladıklarını ifade eden Hikmet, KKTC’de girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesine fırsat tanınmasını amaçlayan programda katılımcıların “İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitimi”, “Mentor Görüşmeleri”, “Yatırımcı Buluşmaları” ve “İTÜ Çekirdek Big Bang'e Katılım”ını değerlendirmelerini öngördüklerini belirtti.

İş Konseyinin öncülüğünde gerçekleştirilen bu proje sayesinde tüm paydaşlar ile beraber uzun soluklu bir yola çıktıklarının altını çizen Hikmet, “Burada arzumuz, projenin devamlılığını sağlayarak gönül bağımız olan KKTC ile ilişkilerimizi daha da üst seviyeye çıkarmaktır” dedi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz ise, DEİK/Türkiye - KKTC İş Konseyi’nin çalışmaları kapsamında hayat bulan bu önemli projenin KKTC’de girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlamasının yanı sıra, ticari başarı potansiyeli yüksek iş fikirlerinin hayata geçirilmesine, yatırımcılara ve uluslararası pazarlara erişimlerine de destek olacağını” belirtti. “Küreselleşen dünya düzeninde ülkelerin kalkınmasında ve ekonomisinde girişimciliğin önemli bir değer olduğuna” vurgu yapan Deniz, “teknoloji ve yenilikçilik odaklı girişimlere fikir aşamasından, kurumsallaşma safhasına kadar destekler sağlayacak olan bu projenin hayata geçmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Projeyle ilgili konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise, “Kıbrıs’ta yenilikçilik girişimcilik ekosistemi oluşturmak amacıyla iş ortaklarımızla birlikte çok önemli bir programı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. KKTC’de bir “kuluçka” projesini hayata geçirmek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesine fırsat tanımak ve girişimcilerin finansman ve yatırımcılara erişimini kolaylaştırmak, uluslararası pazarlarda yer almalarına destek olmak amacıyla çıktığımız bu yolda girişimcileri İTÜ Çekirdek’e davet ediyoruz. Programımız kapsamında seçilen girişimciler Big Bang sahnesinde 54 milyon TL’yi aşkın ödül, nakit ve yatırımdan faydalanma şansı elde edecek. Akabinde İTÜ Çekirdek Kuluçka Programına dahil olarak birebir koçluk, danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra İTÜ Çekirdek’te ofis gibi büyüme süreçlerini hızlandıracak haklara sahip olacak” dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ-GİMER) adına Prof. Dr. Mustafa Tümer de “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çok önemli bir yere sahip olacak bu projede yer almanın heyecan verici olduğunu ve Girişimcilik Merkezi kapsamında (GİMER) dünyadaki en iyi üniversitelerden birisi olarak en iyi şekilde katkı koyacaklarını” belirtti. Prof. Tümer, “verilecek olan hizmetin dünyaya açılmada önemli bir mihenk taşı olacağını ve projenin tüm ülke vatandaşı öğrencilerine de açık olmasının küreselleşen dünyada, öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağını ve dünyadaki yerimize ayrı bir ivme kazandıracağını” da belirtmiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1