banner2
banner34

Korkmazhan: Susup geri adım atmamızı bekliyorlar, susmayacağız, korkmuyoruz

Korkmazhan: Susup geri adım atmamızı bekliyorlar, susmayacağız, korkmuyoruz
banner45

Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan, geçen hafta polisin Sol Hareket üyelerine yönelik yaptığı operasyonun bir kurgunun ürünü olduğuna dikkat çekerek, “ Bu planlı ve programlı bir hareketin sadece bir halkasıdır. Kıbrıslı Türkler tarihsel süreçte bunlarla çok karşı karşıya kaldı, yılmadı, biz de yılmadan ve korkmadan yolumuzu devam edeceğiz, şu an bizim yapmamız gereken güçlerimizi birleştirip karşı bir duruş sergilemektir” dedi.

Sol Hareket Kurucu Üyesi Abdullah Korkmazhan, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Korkmazhan, geçen hafta Sol Harekete  yönelik polis operasyonunun bir kurgunun halkası olduğunu söyledi.

banner37
Korkmazhan, bu yaşananların ardından Kıbrıslı Türkler olarak yapılması gerekenin güçleri birleştirmekten geçtiğine dikkat çekerek, bu yönde bir çalışma başlattıklarını ve kısa bir süre içinde çok geniş katılımlı bir miting düzenleyeceklerini aaçıkladı.

Korkmazhan, “Korkmadık, korkmayacağız, susmadık susmayacağız. Türkiye’deki AKP iktidarı ve buradaki işbirlikçilerinin istediği susmak ve onlara biat etmektir. Bunu yapmayacağız. Şimdi yurtseverler olarak bu zihniyete karşı gelme zamanıdır. Halkı sokaklara dökmezsek bu kavgayı kaybedeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki AKP iktidarının sürekli güç kaybettiğine işaret eden Korkmazhan, “AKP güç kaybettikçe Kıbrıs’ı bir koz olarak kullanmaya çalışıyor, biz tutsak olmadık ve olmayacağız. Kıbrıs sorunu konusunda oynamak istedikleri oyun da budur, Tatar ise bu oyunda kullanılıyor. Kıbrıslı Türklerin Uluslararası Hukukun içinde yer alma istekleri ve insanca yaşama arzuları devam ettiği sürece vu oyunu bozacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1