banner2
banner34

Korkmazhan: Toplumsal direnmeyi artırmazsak hep birlikte yok olacağız

Korkmazhan: Toplumsal direnmeyi artırmazsak hep birlikte yok olacağız
banner45
banner46

Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan, Cenevre’de Çavuşoğlu-Tatar iklilisi tarafından berhava edilen müzakere masasının ardından meclisteki muhalefet partilerinin artık o koltuklarda oturmasının bir anlamı kalmadığını belirtti. Korkmazhan, “Bu arkadaşlarımız artık sine-i millete dönerek bizimle en geniş platformu oluşturarak Kıbrıslı Türkleri yok etmeyi hedefleyen Erdoğan yönetimine karşı direnecekler, ya da sonunda hepimiz kaybedeceğiz” dedi.

Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında Cenevre sürecini değerlendirdi. Korkmazhan, Cumhurbaşkanı Tatar’ın beklendiği gibi Cenevre’de Türkiye tarafından eline tutturulan 6 maddelik sözde önerilerle masayı berhava ettiğini kaydetti. Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan , Kıbrıs sorunu konusunda BM Güvenlik Konseyi kararlarının iptalini isteyip  “İki Devletli” bir tanınmayı talep etmenin dünyayla aalay etmek aanlaamına geldiğine işaret ederek, “Hemen hemen her konuda köşeye sıkışan Erdoğan rejimi, birşeyler koparabilirim ümidiyle Tatar’a bu talepleri masaya sürdürdü” şeklinde konuştu.

banner37
Gelinen aşamada, adada barış ve  çözüm isteyenlerin yapabilecekleri tek bir yol kaldığına işaret eden Korkmazhan, o yolun da Erdoğan ve buradaki uzantılarına karşı direnişi yükseltmeden geçtiğini kaydetti.

“Bu konuda meclis içi muhalefete de büyük görevler düşer, artık o koltuklarda oturmakla bir şey olmayacağını anlamaları gerekir, bir an önce sine-i millete dönüp direniş platformumuzu genişletmeliyiz, bu yolda devam ederlerse zaten bir süre sonra meclis de kalmayacak, kuşatma her tarafımıza saldırıya geçti bizim en geniş direniş birlikteliğini bir an önce sağlamamız gerekir” dedi.

Erdoğan rejiminin Kıbrıs’ta en büyük hayalinin adanın Kuzeyini ilhak etmek olduğunu belirten Korkmazhan, “Kıbrıs bir AB toprağı olması hasebiyle bunu kendiler yapamaz ancak bir süre sonra buradaki işbirlikçileriyle  bir referandum gerçekleştirip Kıbrıslı Türkler Türkiye’ye bağlanmak ister diyebilirler, biz buna asla izin vermeyeceğiz, Kıbrıs Hatay olmayacak” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2021, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1