banner2
banner34

Korkmazhan’dan dayatmalara karşı toplumsal direniş çağrısı

Korkmazhan’dan dayatmalara karşı toplumsal direniş çağrısı
banner45
banner46

Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan, AKP iktidarının Kıbrıslı Türklere yönelik planlı bir şekilde dayatma politikalarını sürdürdüğüne dikkat çekerek, bu sistematik saldırı karşısında toplumun ilerici unsurlarının birlikte haraket etmesi gerektiğini ifade etti.

Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Korkmazhan, geçen hafta içinde Cumhurbaşkanı Tatar’a yönelik “Hakaret” ettiği gerekçesiyle aleyhine dava getirildiğini belirterek, “Bu Türkiye’deki AKP iktidarının buradaki atanmışları eliyle korku salma operasyonudur, hedefleri biz ve bizim gibi düşünenleri korkutup yıldırmadır. Toplumun susup biat etmesini arzulamaktadırlar, biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

banner37
Korkmazhan, AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği durumun ortada olduğuna dikkat çekerek, “AKP ve Saray rejimi her şeyi bitirdi ve ellerinde kalan tek kart Kıbrıs’tır bu nedenle Kıbrıs üzerinden milliyetçi cephenin duygularına oynamaktadırlar, bunu iyi analiz edip toplum olarak ona göre hareket etmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki ay Cenevre’de gerçekleşecek gayri resmi Kıbrıs görüşmelerine yönelik Türkiye’nin “İstibdat” hayaline karşı adanın Kuzey ve Güneyinde bir takım eylemlerin gerçekleşeceğini açıklayan Korkmazhan, bu aşamada barışseverlerin uyanık olması gerektiğini ifade etti.

Açlıklamalarında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de değinen Abdullah Korkmazhan, hükümetin vatandaşı değil de belli sermaye guruplarını mutlu edecek adımlar attığını kaydetti.

Bu ortamda servet vergisinin gündeme getirilmesi, silahlanmaya yönelik ayrılan bütçenin kısıtlanması ve örtülü ödeneğin ortadan kaldırılmasını talep eden Korkmazhan, bu talepleri yerine getirecek hükümet ve iradenin ise ortada olmadığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1