banner2
banner34

Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi’nden kullanılan krediler altı ay ötelendi

Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi’nden kullanılan krediler altı ay ötelendi
banner45

 Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi Başkanı Kemal Altuncuoğlu ile birlikte  basın toplantısı düzenleyerek, Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi’nden kullanılan kredilerin altı ay ileri tarihe ötelendiği duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi olarak esnafın yanında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 

Arıklı, özellikle bu kritik dönemde, pandemi sürecinde ricalarını kırmadan altı aylık öteleme yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Umarım ki bu yaptıklarınız diğer kooperatiflere ve belki de bankalara sirayet eder ve faiz yükü altında ezilen insanlarımız bu dönemde biraz da olsa rahatlar” dedi. 

banner37
Yapılan bu icraatın kredi kullanan kişiler kadar ülke ekonomisini de direkt etkileyeceğini dile getiren Arıklı, “Kapalı olduğumuz bu dönemde insanımızın kredi taksiti ödemesi zaten mümkün değildi iş yapamayan insanlardan da zorla para istemek tefecilik mantığıdır.Umarım bankacılar da bu dönemde sizin gösterdiğiniz anlayış içerisinde hareket ederler reel sektörü, esnaf ve zanaatkarları rahatlatırlar” ifadelerini kullandı.

Arıklı, Yapılan bu çalışmalardan dolayı sizleri ve aracılık yapan herkesi kutluyorum.Yeni projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmeniz için her türlü yardıma hazırım” dedi.

Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi Başkanı Kemal Altuncuoğlu da, Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi’nin 2017 yılında KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ve Türkiye Ticaret Bakanlığı ortak protokolü ile Türkiye Ticaret Bakanlığına bağlandığını kaydetti.

“O gün itibarı ile KKTC Kredi Kefalet Kooperatifine Türkiye Cumhuriyeti iki milyar TL’lik bir kredi aktardı. Bu kaynağın da sebebi küçük esnaf ve işletmelerimize düşük faizli kredi imkanları sağlamaktı.2018 yılında kurulan sistemimiz bütün işletmelerimize kredi dağıtmaya başladı. Bunun yanında önemli adımlarda attık.” diyen Altuncuoğlu, TC’de limited şirketleri esnaf kredisi kullanamazken yapılan girişimler neticesinde KKTC’de ki bütün işletmelerin bu kredilerden yararlanmasını sağladıklarını belirtti.

Altuncuoğlu ayrıca, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya  verdiği desteklerden dolayı  teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1