banner2
banner34

Kritik seviyenin altına düştü

Kritik seviyenin altına düştü
banner45

Döviz ve emtia piyasalarında hareketlilikler yaşanırken Fed’in daha az şahin tutumlar sergilemesinin beklenmesi doların aşağı çekilmesine neden oldu. Bununla beraber brent petrol fiyatlarında da aşağı yönlü hareketler devam ediyor. Hafta başından bu yana yüzde 5 değer kaybetti.

95 DOLARIN ALTINI TEST ETTİ

Dünyanın en büyük petrol ihracatçı ülkelerinde biri olan Çin’den gelen talep endişeleri ve ABD stoklarında yaşanan artış haftanın son işlem gününe doğru petrol fiyatlarında aşağı inişlere neden oldu. 

ÇİN PANDEMİ ÖNLEMLERİNE DEVAM EDECEK

banner37
Çin'de hala kovid vakalarının görülmesi ülkede yaşanan sıkı pandemi politikalarının devam edeceği anlamına geliyor. Kovid politikalarının devam etmesi ise ülkede üretim kısıtlamanın olmasına ve petrole olan talebin azalmasına neden oluyor. Ayrıca, Çin ekonomisinde yavaşlamalar yaşanmasına da kapı aralıyor. Öte yandan devam eden jeopolitik risklerde petrole olan talebin düşmesinde önemli etkenler arasında.

ABD HAM PETROLERİ ARTTI

Amerika Birleşik Devletleri cephesinden ise petrol fiyatlarını düşüren bir haber geldi. Amerikan Petrol Enstitüsü, petrol stoklarının geçen hafta 5,61 milyon varil arttığını bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1