banner2
banner34

KŞK üyeleri’nden Troulloi/Trulli kazısına ziyaret

KŞK üyeleri’nden Troulloi/Trulli kazısına ziyaret
banner45

Kayıp Şahıslar Komitesi'nin (KŞK) iki Üyesi, Kıbrıs Rum ofisinden Leonidas Pantelides ve Kıbrıs Türk ofisinden Hakkı Müftüzade, 7 Kasım 2022 tarihinde Troulloi/Trulli'deki kazı alanını ziyaret etti.

Üyeler, KŞK Takım Lideri Ourania Michael tarafından arkeoloji ekibinin çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

banner37
Troulloi/Troulli'deki kazı çalışmaları, tanıkların verdiği bilgilerin ardından Ağustos 2022'de başlamıştır. Ekip drill tekniği kullanarak kuyuyu kazmaya başladı. 11. metrede insan kalıntılarına rastlayan ekip, makineyi durdurmuş ve bir erişim rampası inşa ederek iki aylık bir süre boyunca alanı elle kazı için hazırlamıştır.

1963-1964 yıllarında kaybolan üç kişiyi arayan ekip, elle kazıya devam ettikten sonra kazı alanında dördüncü bir kişiyi buldu.

KŞK Üyeleri, bilgi sahibi olan kişilerin öne çıkmasının önemini yineledi. "Her türlü bilgi bizim için değerlidir. Kamuoyunu, sahip oldukları her türlü bilgiyi paylaşmak üzere ekiplerimizle temasa geçmeye bir kez daha çağırıyoruz" dedi.

Kıbrıs Rum ofisi için 151 ve Kıbrıs Türk ofisi için 181 numaralı telefonlardan ya da www.cmp-cyprus.org adresindeki KŞK web sitesinden KŞK ekipleriyle anonim olarak bilgi paylaşılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1