banner2
banner34

KSYB: Sinan Paşa Camii'nin ibadete açılmasını kınıyoruz

KSYB: Sinan Paşa Camii'nin ibadete açılmasını kınıyoruz
banner45

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, sosyal medya hesabından Kültür-sanat merkezi olan Buğday Camii’nin ibadete açılmasıyla ilgili bildiri yi paylaştı.

KSYB, bildiride şu ifadelere yer verdi;

Sayın Ersin Tatar, Buğday Camii (St. Peter & Paul Katedrali) olarak bilinen ve çok uzun zamandır kültür-sanat merkezi olarak kullanılan, önemli kültürel miraslarımızdan olan bir mekânı, içinde bayram namazı kılarak yeniden Sinan Paşa Camii olarak ibadete açmıştır.

banner37
Kıbrıslı Türklerin laiklik güzergâhında yaşadığı tarihsel süreci anti-laik bir adrese yönlendirme çabası içeren bu uygulamayı kaygı verici bir siyasi hamle olarak algılıyor, olayı her açıdan kinıyoruz.

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılmasına yeterince değer vermeyen bir kent yónetimi ve kültür-sanat politikasi olmayan bir siyasi yönetim anlayışınin üst kültür yaşamını kisırlaştıran kayitsızliğı ortadayken ilk akla gelenin ibadet ihtiyacının karşılanması olması Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği olarak bizlerin elbette ki haklı tepkisini de gündeme getirecektir. Talebimiz ve temennimiz odur ki en erken zamanda yersiz ve gereksiz olan bu kültürel müdahale ortadan kalkar ve Buğday Camii daha ciddi bir kültür yönetimiyle- bir kültür ve sanat merkezi olarak işlevini sürdürmeye devam eder.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ve kamuoyuna duyurulur.

KSYB Yönetim Kurulu ve Üyeleri

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2021, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1