banner2
banner34

KTAMS'tan, bütçe görüşmelerine sendikaların çağrılmamasına tepki

KTAMS'tan, bütçe görüşmelerine sendikaların çağrılmamasına tepki
banner45

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)'tan yapılan açıklamada Maliye Bakanlığının bütçe görüşmelerine başlamasına rağmen sendikaların görüşmelere çağrılmamasına tepki gösterildi.

KTAMS'tan yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;

banner37
Kamu Görevlileri Yasasının 135. Maddesi;” Kamu görevlilerinin işverenle ilişkilerinde ekonomik ve sosyal durumlarını korumak, geliştirmek, çalışma esaslarını düzenlemek amacıyla en çok üyeye sahip iki memur sendikası ile işveren olarak hükümet adına Maliye İşleriyle Görevli Bakanlık arasında görüşme yapılır. Uyuşmaya varıldığı takdirde bir sözleşme ile bağlanan konular ilgili yılda uygulanamk üzere hayata geçirilir. Yasal düzenleme gerektiren konular Cumhuriyet Meclisine sunulur.”şeklinde düzenlenmiştir. Ancak Maliye Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerine başlamasına rağmen bizleri hala protokol masasına çağırmamıştır.

Usulen protokol görüşmeleri, bütçe görüşmeleri ile birlikte başlar ve varsa mali konular ilgili yılın bütçesine eklenir. Ayrıca kamu çalışanları, devlet ve sigorta emeklilerinin 2021 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları hayat pahalılığı ödeneğinin eksik ödenen % 10.65’lik kısmının geri ödemesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmaması bizleri endişeye düşürmektedir.

Bu konu ile ilgili en kısa sürede resmi açıklama yapılmasını talep eder, Maliye Bakanı Dursun Oğuz’u Kamu Görevlileri Yasasının 135. Maddesinin amir hükmünü uygulamaya davet ederiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1