banner2
banner34

KTAMS'tan İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasına eleştiri

KTAMS'tan İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasına eleştiri
banner45

KTAMS, Türkiye'nin İstanul sözleşmesinin iptal edilmesi'nin ardından açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verdi;

banner37
Kadınların yıllarca süren mücadeleleri sonucu elde edilmiş uluslararası bir kazanımı olan İstanbul Sözleşmesinin TC Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iptal edilmesi Türkiye’nin zaten çok uzakta olduğu evrensel insan hakları standardından daha da uzaklaşmakta olduğunun yeni bir örneğidir.

Devleti, kadınlara, çocuklara ve ayrımcılığa maruz kalan diğer kesimlere yönelik şiddeti önlemekle yükümlü kılan sözleşmenin iptal edilmesi Türkiye’deki tek adam yönetiminin şiddeti önleme iradesi olmadığının göstergesidir. Şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün artmasının en büyük nedeni Türkiye’yi gericiliğe, yobazlığa doğru götürmeye çalışan bu zihniyettir. İktidarı uğruna kadınların hayatını meze yaparken bu zihniyet ayni zamanda kendi çöküşünü hızlandırmıştır.

“Bizde ne varsa sizde de olacak” anlayışı ile Kıbrıs Türk kadınlarını da ayni karanlığa sürüklemeye çalışanlar bilmelidir ki ne Türkiye’de ne de Kıbrıs’ta bu emellerine ulaşamayacaklar. Kadınlar var oldukça hiçbir güç kadınları ve kadın haklarını yok sayamaz çünkü kadınlar bu haklarını canları pahasına yürüttükleri mücadelelerle kazanmışlardır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1