banner2
banner34

KTGB'den cinayet haberleri konusunda etik ilkelere uyulması çağrısı

KTGB'den cinayet haberleri konusunda etik ilkelere uyulması çağrısı
banner45

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Kıbrıs Gazetesi’nin bugünkü sayısında cinayet haberi için kullandığı “Aşk cinayetimanşetini yanlış ve utanç verici bulduğunu belirterek, cinayet haberleri konusunda etik ilkelere uyulması çağrısı yaptı.

KTGB Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “16 yaşında bir genç kızın 21 yaşındaki bir başka genç tarafından hunharca öldürülmesi tüm toplum bireyleri gibi biz gazetecilerin de yüreğini yaktı” denilerek, meydana gelen olayları hızlı ama doğru biçimde kamuoyuna ulaştırma, halkı bilgilendirme temel görevi olan basın mensuplarının, cinayet haberleri konusunda hassasiyet göstermesinin etik kurallar gereği olduğu belirtildi.

banner37
KTGB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği yıllarca sürdürdüğü çabayla, hem Medya Etik Kurulu’nun oluşumunu ve çalışmasını sağlamış hem de üyeleri için eğitimler düzenleyerek medya etik ilkeleriyle ilgili bir duyarlılık yaratmıştır.

Bu bağlamda, Kıbrıs Gazetesi’nin bugünkü sayısında cinayet haberi için kullandığı 'Aşk cinayeti' manşetinin ve öldürülen genç kızın cesedinin fotoğraflarını yayımlamasının medya etik ilkeleri ile uzaktan yakından alakası yoktur, yanlıştır ve utanç vericidir.

Söz konusu gazete yöneticilerini bu yanlışı tekrarlamamaları için uyarırken, Medya Etik Kurulu’na da gerekli şikayeti yapacağımızı bildiriyor, tüm meslektaşlarımızı da meslek ilkeleri konusunda daha hassas olmaya çağırıyoruz”

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2023, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1