banner2
banner34

KTGB’den depremler nedeniyle dayanışma mesajı

KTGB’den depremler nedeniyle dayanışma mesajı
banner45

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Türkiye’de yaşanan depremler dolayısıyla dayanışma mesajı yayımladı. Mesajda gazetecilere de bilgi kirliliği yaratmama çağrısı yapıldı.

“Türkiye’de meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, Türkiye’de olduğu gibi ülkemizde de son derece üzüntü yarattı” denilen mesajda, on ili vuran depremlerde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken ölü ve yaralı sayısının da arttığına işaret edildi.

Böylesi doğal afetlerin birlik ve beraberlik duygusu içinde hareket edilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna işaret edilen açıklamada “Kıbrıs Türk halkının da en üst düzeyde Türkiye ile dayanışma içinde olacağını biliyoruz” denildi.

banner37
-“Meslektaşlarımızı doğru bilgiyle kamuoyunu bilgilendirmeye ve bilgi kirliliği yaratmamaya davet ederiz”

“Böylesi durumlarda, meslektaşlarımızı da doğru bilgiyle kamuoyunu bilgilendirmeye ve bilgi kirliliği yaratmamaya davet ederiz” ifadelerine yer verilen açıklama şöyle sürdü:

“Böylesi zamanlarda, devlet yetkililerinin de kamuoyunu hızlı bir şekilde bilgilendirmesi kaçınılmazdır.

Bu bağlamda üyelerimizin de yapılan dayanışma çağrılarına katkı koyacağından hiç şüphemiz yoktur.

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyoruz. Söz konusu bölgelerde bulunan Kıbrıslı Türklerin ve öğrencilerimizin tamamının sağ salim ülkeye dönmelerini arzu ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1