banner2
banner34

KTGB’den İddialara Yanıt: Basın Özgürlüğü’nün Savunucusuyuz

KTGB’den İddialara Yanıt: Basın Özgürlüğü’nün Savunucusuyuz
banner45

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği basın özgürlüğünün savunucusu olduğu bu ve bu misyondan asla vazgeçmediğini vurgulayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da basın ve haber alma özgürlüğünün en büyük savunucusudur.

Mevcut yönetimin de en önemli misyonu budur ve bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir. Gazeteciler birliğinin mevcut yönetimi göreve geldikten bu güne kadar başta basın özgürlüğü olmak üzere basına yönelik her türlü olumsuzluğun önüne geçmek icin büyük çaba sarf etmiştir. 

banner37
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliğik kurulu içinde zaman zaman görüş ayrılıkları olsa da hatta sert tartışmalar yaşansa da temel kaygı gazetecileri savunmak olmuştur.

Yönetim içinde zaman zaman basın özgürlüğü basın etiği gibi konularda üyeler arasında farklı düşünenler olmuştur. Bu nedenle de bazı olaylara iliskin geç açıklama yapıldığı veya yapılamadığı da olmuştur. Ama, her yönetimde yaşanabilecek bu olayları farklı mecralara çekmek ve gazetecilerin en büyük örgütünü zan altında bırakmaya çalışmak doğru değildir.

Gazeteciler Birliği yönetiminden bir üyesinin istifasıyla birlikte birliğe yönelik eleştiri sınırlarını aşan hakarete varan söylemleri kabul etmemiz asla mümkün değildir. Her türlü yapıcı eleştiriye açık olmakla birlikte gerek yönetim kurulu üyelerine gerekse birliğin tüzel kişiliğine yönelik hakaretlere karşı tüzük çerçevesinde gereken yapılacaktır.

KTGB’yi ve yönetim kurulu üyelerini karalayıcı “çamur at izi kalsın” diye asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atılmasına yönelik de yönetim kurulu bu konuda her türlü yasal hakkını kullanacağını üyelerimize ve kamuoyuna duyururuz.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği

Yönetim Kurulu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1