banner2
banner34

KTHEB, Ülkedeki işsiz ve iş bekleyen hemşire ve ebe sayısının belirlenmesini içeren bir çalışma başlattı

KTHEB, Ülkedeki işsiz ve iş bekleyen hemşire ve ebe sayısının belirlenmesini içeren bir çalışma başlattı
banner45

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği yaptığı açıklamada ülkedeki siz ve iş bekleyen hemşire ve ebe sayısının belirlenmesi, hem de iş imkanı yaratmayı amaçladıklarını ve bu çalışmayla hemşire veya ebe istihdam etmek isteyerek birliğimize başvuran kişi ya da kuruluşlara hızlıca meslektaşlarımızın yönlendirilmesi hedeflediklerini açıkladı.

Birlik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Değerli üyelerimiz, meslektaşlarımız ve kamuoyunun bilgisine:

banner37
Birlik yönetim kurulumuz ülkemizdeki işsiz ve iş bekleyen hemşire ve ebe sayısının belirlenmesini içeren bir karar almıştır.

Bu kararla 30 Haziran 2022 tarihine kadar yürütülecek çalışma sonucunda işsiz ve iş bekleyen hemşire ve ebe sayısı ülkemizdeki özellikle özel sektörün ihtiyaçlarına yetecek kadar olması halinde yeni geçici üyelikleri onaylamama kararı alacaktır. Bilindiği üzere geçici üyelik vatandaş olmayarak ülkemizde çalışma izinli mesleğini yürütmek isteyen meslektaşlarımıza verilen üyelik ve unvandır.

Bu çalışma neticesinde elimizde ki verilerin uygun ve ifade edilen düzeyde sonuçlanması durumunda yeni geçici üyeliklerin onaylanmaması ve vatandaşlarımızın iş beklentilerinin karşılanması sonucuna hedeflenmiştir. KKTC vatandaşı olan asli üyelerimize hem iş imkanı yaratmayı amaçlarken hem de bu çalışmayla bilhassa özel hastanelerde artacak hemşire ve ebe ihtiyacına karşı meslektaşlarımızın maddi manevi haklarını iyileştirebilme zemini hazırlamasını, ayrıca hemşire veya ebe istihdam etmek isteyerek birliğimize başvuran kişi ya da kuruluşlara hızlıca meslektaşlarımızın yönlendirilmesi hedeflemektedir.

Bu bilgiler ışığında mezun olmuş, iş bekleyen meslektaşlarımızın ve üyelerimizin mesai saatleri (08:00-16:00) içerisinde birlik sekreterliğine başvurarak kişisel bilgilerini iletmelerini saygılarımla rica ederim"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1