banner2
banner34

KTHES: Bir yanlışı, başka bir yanlış ile çözmek, çözüm değildir

KTHES: Bir yanlışı, başka bir yanlış ile çözmek, çözüm değildir
banner45

Pandemi yoğun bakımdaki yaşanan hemşire eksikliğini ortadan kaldırabilmek adına sağlık bakanlığı Nalbantoğlu devlet hastanesi yoğun bakımında çalışan meslektaşlarımızdan personel kaydırma kararı aldı ve kararını uyguladı.

Eksikliklerimizi gidermek adına yanlış adımlar atarak ve atılan bu adımlarda hata yaparak düzeltmeye çalışmak sağlık sistemimizi olumsuz yönde etkilerken halkımızın kamu hastanelerinden hizmet almasını da ciddi anlamda etkilemektedir. Yanlış yapıyor zarar ediyor ve fakirleşiyoruz.

Nasıl mı oluyor, Pandemi hastanesi yoğun bakım servisindeki yaşanan hemşire eksikliğini ortadan kaldırabilmek adına sağlık bakanlığının dâhiyane buluşu ile Nalbantoğlu devlet hastanesi yoğun bakım servisinde çalışan meslektaşlarımızdan acil durum hastanesine Personel kaydırması yaparak.

İlk etapta, Mantık çerçevesinde baktığınızda çözümün doğru olduğuna ve/veya çözümün bu olabileceğine inandığınız zaman yanıldığınızı anlamakta gecikmeyeceğinizi söyleyebiliriz.

Sağlık bakanlığının bu kararı ile sadece günü kurtarmaya yönelik amacının olduğunu ve aslında halkımızın sağlıklı bir hizmet almasını engellediği gibi geleceğini düşünmediği sonucu ortaya çıkmaktadır.

Almış oldukları karar ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi genel yoğun bakım servisindeki hasta yatakları tam kapasitesinden aşağıya indirmek ve/veya azaltmak durumunda kalınmıştır. Bu durum neticesinde sağlıklı bir hizmetin verilmesinden ziyade halkımızın sağlık hizmetine ulaşımı daha da güçleştirilmiştir.

banner37
Zira yatak kapasitesi azalmasından kaynaklı yıllardır bizlerin de dile getirdiği özel hastanelere sevklerin daha da artması sağlanmış çözüm olarak sundukları kanıt ile yine özel hastaneler zengin edilmiştir.

Bu sevklerin maliyetinin çok ciddi rakamlar olduğu kuşkusuz bir gerçektir. Sizlerin huzurunda sağlık bakanlığına ve maliye bakanlığına soruyoruz Geçen yıllarda ve son zamanlardaki yoğun bakım gereksiniminden kaynaklı özel hastanelere yapılmış olan sevk miktarı ve rakamlarını açıklamanızı talep ediyoruz ve cevap istiyoruz.

Aklıselim bir şekilde düşünülmeden alınan bu kararlar ancak ve ancak toplum olarak halkımızı biz sağlık çalışanlarını ve sistemini gün geçtikçe geriye götürmektedir bu yadsınamaz bir gerçektir.

Kısa bir örnek vermemiz gerekiyor ise Pandemi hastanesi yapılış maliyet rakamı ile aynı yıl sevklere harcanan maliyet rakamının halkımıza şeffaf bir şekilde açıklanması yeterli olacaktır. Ne demek istediğimizi çok net bir şekilde anlayacaksınız

İşi yapacak oranda yeteri kadar güç ve yetenek bulunmadıkça, başkalarının küçük veya büyük yardımlarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez. Bir yerden bir yere personel aktarılırken aktarılan yerin kapasitesinin düşmesi ve halkın hizmet almasındaki kısıtlama ile başarı sağlanamaz sağlanan başarı ancak ve ancak günlük olur ve geleceğimiz elimizden kayıp gider. İşte bu sebepten ötürü aylardır söylüyoruz ve söylemeye ’de devam edeceğiz dilimizde tüy bitti. İSTİHDAM, İSTİHDAM, İSTİHDAM.

Bu günleri gördüğümüz için minimum 30 yeni yoğun bakım hemşiresi yetiştirmek zorundayız derken yetkili makamlar ne demek istediğimizi anlamamazlıktan geliyordu. Pandemi yoğun bakım servisi doldu ve yeni 12 yatak kapasiteli yerimizin olduğunu söyleyen yetkililer daha neyi bekliyorsunuz irade ve güç sizde istihdamı sağlayın. Halkınızı düşündüğünüzü sözde değil özde gösterin.

Sadece konuyu Pandemi yoğun bakım servisine indirgeyecek olursak bile mevcut rakamın üstüne minimum 24 hemşireye da ihtiyacımız olduğu aşikâr bir gerçektir.

NOT: Diğer servisler ve birimler bu rakamın dışında tutulmuştur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1