banner2
banner34

KTİMB’in başkanı yeniden Gürcafer

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.

KTİMB’in başkanı yeniden Gürcafer
banner45

Atatük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul, Fuat Kutlu başkanlığındaki divanın oluşturulması ile başladı.

Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Cafer Gürcafer, geride kalan 2 yıllık sürede çok fazla ilerleme kaydedemediklerini söyleyerek, bu durumu inişli çıkışlı siyasi bir dönem geçirilmesine bağladı.

İnşaat sektörünün tüm dünya ekonomilerinde yerinin büyük olduğunu hatırlatan Gürcafer, yeni kurulan hükümetle birçok sorunu aşabileceklerini düşündüklerini söyledi.

Gürcafer, ülke planlamasının sosyo ekonomik hedeflere dayandırılması gerektiğini ifade ederek, olası bir çözüm durumunda büyük bir inşaat potansiyeli doğacağını belirtti.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, ülke maliyesinin çok kötü bir durumda olmadığını kaydederek, “Bizim hedefimiz sadece maaşların ödenmesi değil” dedi.

Denktaş, geçen hafta protokolün imzalanmasını hedeflediklerini anımsatarak, Türkiye’deki hükümetin bozulması ile sürecin uzayacağını, ancak bu ay için maaşların ve borçların ödenmesinde bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Denktaş, halka ve tüm kesimlere tasarruf çağrısı da yaptı.

Denktaş, “Biraz daha tasarruflu davranalım, geçen yılki genel kurullarda 4-5 bakan çelenk gönderirdi. Şimdi biz ‘Başbakan ve Bakanlar Kurulu’ adına tek bir çelenk gönderiyoruz. Küçük tasarruflar ekonomiye yansır. Siz de olmasa da olur dediğiniz şeyler varsa bunu yapın ki bu ülkeye fayda sağlasın” dedi.

Devam eden müzakerelere de değinen Denktaş, herşeyi çözüme endekslememek gerektiğini söyledi.

Denktaş, İslam ülkeleri, Asya, Afrika ve Türkiye pazarlarına yönelmek gerektiğini ifade ederek, dışa açılmakla çarşının büyüyeceğini ve ülkeye döviz girişinin artacağını kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, inşaat sektörünün kendisi dışında çok sayıda alt sektörü de etkilediğine vurgu yaparak, bunun sadece ülkedeki 300 bin kişiye hitap eder durumdan daha iyi bir noktaya taşınması için çalışacaklarını ifade etti.

Önceki bakanlığı döneminde bu konuda ciddi atılımlar yaptıklarını ifade eden Saner, inşaat malzemelerinin standardını belirleyen ‘G Uygunluk Belegesi’ protokolü imzaladıklarını ancak son 3 yılda bu konuda hiçbir adım atılmadığını söyledi.

banner37
İş sektörünün yurt dışındaki yatırımlardan pay alacak şekilde girişimde bulunmalarını isteyen Saner, asfalt şantiye ihaleleri konusunda Türkiye’deki ihalelere katılmak için temsilcilikler açılmasına katkı koyduklarını belirtti.

Ülkede istihdamı desteklemek adına kazan – kazan metoduyla bir takım çalışmalar başlatılacağını kaydeden Saner, 200 gence özel sektörde istihdam alanı yaratılacağını açıkladı.

Saner, iş sağlığı ve güvenliği çalıştayının sonuçlarının kısa süre içinde açıklanacağını da belirtti.

Genel Kurul’a katılan konuklar da konuşma gerçekleştirdi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, ülkede inşaat sektörü ve alt dallarının uyumlu bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, dünyada yer alabilmek için kalite ve standart gerektiğini söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal da, İnşaat Müteahhitleri ile işbirliğinin süreceğini vurgulayarak, Ülkesel Fizik Plan, Girne Emirnamesi, İnşaat Encümeni Yasası, Yapı Denetim Yasası ve kaçakla mücadele konularında birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç ise sektörün şu anda içinde bulunduğu durumun tatminkar olmadığını ifade ederek, mevcut yasa ve tüzükler uyarınca işbirliği ile daha etkin ve kaliteli olunabileceğini kaydetti.

Genel Kurul’a Güney Kıbrıs’tan katılan konuklar da birer konuşma yaptılar.

Daha sonra faaliyet ve mali raporlar okunarak aklandı.

Genel Kurul’da başkanlığa yeniden tek aday olan Cafer Gürcafer getirildi…

Genel Kurul’da Yönetim Kurulu, Ceyhun Tunalı, Erdoğan Bekiroğlu, Halil Öncülay, Meriç Erülkü, Redif Nurel, Taşkın Ürel’den oluşurken, Arda Alp Gürel ve Erim Kanlıada yedek üyeliğe getirildi…

Hüseyin Perçiner ve Necip Ataser’in Denetleme Kurulu’na getirildiği genel kurulda, Burçin Döveç, Cahit Kaya, Kemal Aktunç, Musa Türker Sönmezler ve Yakup Tel onur kuruluna seçildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1