banner2
banner34

KTÖS’ten 1 Haziran dünya çocuk günü mesajı

KTÖS’ten 1 Haziran dünya çocuk günü mesajı
banner45
banner46

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) İnsan Hakları ve Eşitlik Sekreteri Erdoğan Emiroğulları, tüm çocukların 1 Haziran Dünya Çocuk Günü kutlayarak, bu günde, çocuk koruma politikasının ve okul/aile sözleşmesinin hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.

Erdoğan Emiroğulları, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, bu konuda üretilecek her çalışmaya katkı koymaya gönüllü olduklarını kaydetti.

Pandemi ile hayatın değiştiği bu dönemde, okulların sadece birer eğitim yuvası olmadığına, çocukların sosyalleşme ve duygusal gelişimine katkı yapan; çocukları ihmal ve istismardan koruyan toplumsal kurumlar olduğunun daha net anlaşıldığına işaret eden Emiroğulları, şöyle devam etti:   

banner37
“Kamusal eğitimi kâr getirmeyen bir alan olarak ifade eden siyasetçiler tarafından sağlıklı ve güvenli okullar yaratabilmek adına gerekli önlemlerin alınmadığı ve koşulların sağlanmadığı gerçeğinden hareketle, çocukların yüz yüze eğitimden, oyundan, sosyalleşmeden, duygusal gelişimden uzak bırakıldığı için üzgün olduğumuzu ifade ederiz. Tüm toplum adına bir özür varsa, bu özür çocuklardan dilenmelidir.

FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ

Eğitim Bakanlığı’nın eğitim-öğretim faaliyetlerini tamamını merkezi sınavlara ve kolej sınavına endekslemesi eğitimdeki fırsat eşitsizliklerini gözler önüne sermiştir. Eğitim Bakanlığı dershanelerin açık, okulların kapalı olması kararı ile eşitsizlikler içinde bir başka eşitsizlik yaratmıştır.         “

Emiroğulları, çocukların adil, eşit ve güvenli bir çevrede yaşamaları, laik, bilimsel ve nitelikli eğitim hakkına erişebilmeleri ve pandemiden dolayı eğitim kayıplarının giderilmesiyle birlikte başta sağlık, barınma, korunma ve sevgi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ‘Çocuk Hakları Bildirgesi’ ışığında politikalar üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü” vesilesiyle tüm ebeveynlere çocukların da hakları olduğunu hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1