banner2
banner34

KTTO: Hiç bir makama saygısızlık etme amacı güdülmedi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Türkiye – KKTC Ticaret Odası Formu çerçevesinde 6 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen 1’inci Ekonomi Konferansı ile ilgili açıklama yaptı…

KTTO: Hiç bir makama saygısızlık etme amacı güdülmedi
banner45

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) açıklamasında, 1’nci Ekonomi Konferansı’nda Türkiye ve KKTC yetkililerinin iş insanları ile bir araya getirildiği ve çalışmaların büyük bir başarı ile sonuçlandırıldığını ayrıca ülkenin ekonomik sorunlarının ciddiyetle masaya yatırılıp gerekli kararların alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye-KKTC Ticaret Odası Formu 1. Ekonomi Konferansı çalışmalarında herhangi bir makamı ama özellikle de Cumhurbaşkanlığını yok sayma veya bu makamlara saygısızlık etme amacı güdülmüş olmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

banner37
 ‘Kıbrıs Türk Ticaret Odası, iç politikaya alet olmayacak kadar deneyimli ve kurumsal bir kurumdur. Organizasyon çalışmalarını birlikte sürdürdüğümüz paydaşlarımızdan da bu anlamı taşıyacak herhangi bir istek veya telkin gelmemiştir’ denilen açıklamada ‘Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu 1. Ekonomik Konferansı çalışmalarını politize etme girişimleri bizleri derinden üzmüştür. Özellikle Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ifade edilen ithamları hak etmediğimizi değerlendiriyoruz’ ifadeleri kullanıldı.

Kıbrıs Türk halkının, ciddi tehditler ve ağır ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekilen Ticaret Odası açıklamasında bu tehdit ve sorunların üstesinden gelebilmek için birlik ve beraberliğe özen gösterilmesi, siyasal yarışmaların demokratik kurallar içinde sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ‘Kıbrıs Türk Ticaret Odası, toplumsal birliğe gerekli özeni göstermek ve iç siyasete ilişkin konulara mesafeli duruşunu korumak kararlılığındadır’ denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1