banner2
banner34

KTTO Kadın Girişimci Komitesi, Bakan Hasipoğlu’nu ziyaret etti

KTTO Kadın Girişimci Komitesi, Bakan Hasipoğlu’nu ziyaret etti
banner45

KTTO Kadın Girişimci Komitesi Başkanı Meryem Çerkez Gürtunç, komite üyeleri Nilay Nizam Paralik, Esra Yetkili, Eda Kervanlı, Hazal Eziç, KTTO Genel Sekreteri Aysun Önet İleri KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Av. Oğuzhan Hasipoğlu’nu ziyarette bulundu.

Ziyarette KTTO çatısı altında KGK'nın faaliyetleri ve amaçları açıklanırken, hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

banner37
KGK’nın kurumsallaşma yönünde konsey olma çalışmaları, kadınların istihdahdam rakamları, toplumsal cinsiyet kalıplarından dolayı ev-iş dengesinde yaşadığı sıkıntılar ve bakım anlamında üstlendiği görevlerin etkileri, bakım hizmetleri yönünden çocuk, yaşlı ve hastaya yönelik yapılabilecek geliştirmeler, toplumsal cinsiyet kalıplarının değişmesi için yapılabilecek farkındalık çalışmaları, TOCEd'in aktifleştirilmesi konuları görüşüldü.

Söz konusu kadın çalışmaları kapsamında sivil toplum ve kamu kurumları ekonomide cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak ve kadının konumunu güçlendirmek amacı ile işbirliği içinde çalışması gerekildiğini belirten KGK Başkanı Meryem Çerkez Gürtunç, KTTO Kadın Girişimciler Komitesi’nin bu amaçla Çalışma Bakanlığı ile birlikte adımlar atmaya ve geliştirmeye hazır olduğunu da belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1