banner2
banner34

Kültür Dairesi’nin “Arkadaşım Kitap” etkinliği yarın tüm halk kütüphanelerinde yapılacak

Kültür Dairesi’nin “Arkadaşım Kitap” etkinliği yarın tüm halk kütüphanelerinde yapılacak
banner45

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi tarafından düzenlenen “Arkadaşım Kitap” etkinliği yarın Milli Kütüphane ve tüm halk kütüphanelerinde yapılacak.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik çerçevesinde kütüphanelerde üye kaydı olan ve yeni üye kaydı yaptıracak olan ilk ve ortaokul çocuklarına kitap hediye edilecek.

Arkadaşım Kitap etkinliğinden yararlanmak isteyen çocuklar kütüphane üye kayıtlarını, Milli Kütüphane ile Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, İskele, Akdoğan, Mehmetçik, Değirmenlik ve Yeni Erenköy Halk Kütüphaneleri’nde 08.00-17.30 saatleri arasında yaptırabilecek.

banner37
Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, tüm çocukları, yarın kütüphanelere kayıt yaptırmaya ve “kitap arkadaşlarını” kütüphanelerden almaya davet etti.

Zaimağaoğlu, Arkadaşım Kitap etkinliğini hayata geçirmelerinde destek olan ana sponsor Telsim ile Berberoğlu Kırtasiye, Deniz Plaza, Gülver Ticaret, Işık Kitabevi ve Rüstem Kitabevi’ne de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kütüphanelerde ilk kez başlatacakları bir başka uygulamayı da duyuran Zaimağaoğlu, tüm kütüphanelerde ayda bir kez en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkini belirleyerek duyuracaklarını ve bu okuyucuları okumayı arzu ettikleri kitapla ödüllendirileceklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2023, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1