banner2
banner34

Kürtaj davasına 5 gün ara

‘Kürtaj’ davasına, sanıklar Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan’ın avukatı Emre Kadri’nin sağlık sorunu nedeniyle 5 gün ara verildi, mahkeme başkanı benzer durumların tekrar yaşanmaması için uyardı:

Kürtaj davasına 5 gün ara
banner45

Kamuoyunda “kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’de bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen 6 sanıklı davaya, 5 gün ara verildi. Sanıklar Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan’ın avukatı Emre Kadri’nin sağlık sorunu nedeniyle davanın 10 Ocak 2017 tarihine ertelenmesinin ardından, davaya bakan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin başkanı Fatma Şenol, yargı sürecinin bu gibi ertelemelerden etkilendiğine dikkat çekti.

Şenol, dava süreci boyunca sanık avukatlarının farklı zamanlardaki talepleriyle davanın tehir edildiğini ve bunun da davayı yavaşlattığına işaret etti.

Avukat Başay doktor raporunu sundu

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasının dünkü oturumunda avukat Ömer Başay söz alarak, avukat Emre Kadri’nin duruşmaya katılamadığını ve rahatsızlığıyla ilgili doktor raporunu mahkemeye ibraz etti. Başay, bu aşamada avukat Kadri’nin duruşmada hazır olacağı bir güne davanın ertelenmesini talep etti. Bu talebe diğer sanıkların avukatları ve iddia makamı itiraz etmedi.

banner37
Sanıklar önemli bir karar aşamasında

‘Kürtaj’ davasında, iddia makamının davasını kapatmasının ardından sıra savunma makamına geçmişti. Sanıklar Mehmetali Tunçbilek ve Verda Tunçbilek yerlerinden yeminsiz beyan yapmış ve kendi müdafaaları için tanıklarını dinletmişti.

Bu sanıkların ardından sıra sanık 3 Ayşegül İşbilen’e geldi ancak İşbilen ve sanık Taner Okburan’ı temsil eden Avukat Emre Kadri’nin rahatsızlığı nedeniyle, mahkemede bulunamaması, davanın ertelenmesine sebep oldu.

Müdafaasını yapacak olan sanıklar için bu sürecin önemli bir aşama olduğuna dikkat çeken mahkeme, sanıkların,

iddia makamı tarafından sorgulanabilecekleri yeminli mi, yoksa sorgulanmayacakları tanık kürsüsüne çıkmandan yerinden yeminsiz beyanda mı bulunacaklarına, müdafaaları için kaç tanık çıkaracaklarına karar vereceklerine değindi ve böyle bir aşamada avukatlarına ihtiyaçları olduğuna karar vererek davayı 10 Ocak 2017 tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1