banner2
banner34

Kutlamalar devam ediyor

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle kutlanıyor …

Kutlamalar devam ediyor
banner45

Gün dolayısıyla başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler gerçekleştirildi.

Kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın Ortaköy’deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu’ndaki tebrik kabulüyle başladı.

Lefkoşa’da ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Tören, çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

banner37
Törende daha sonra anıt özel defteri imzalandı…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıt Özel Defterine şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yılında yine huzurunuzdayız. Kurucusu olduğun Türkiye Cumhuriyeti’nin hedef olarak gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda var olan her türlü engeli aşarak hak ettiği yere ulaşacağından ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak parlak bir geleceğe sahip olacağından kuşkumuz yoktur. Bu gelişme Kıbrıslı Türkler olarak bizlerin de hem en büyük dileği hem de güvencesidir. Bu düşüncelerle seni bir kez daha saygıyla anıyoruz.”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da anıt özel defterine şunları yazdı:

“Bundan 95 yıl önce Başkumandanlığınızda 26 Ağustos sabahı başlayıp beş gün beş gece süren Afyonkarahisar ve Dumlupınar Meydan Savaşı, askerlerinizin gösterdiği gayret ve kahramanlıkla düşman kuvvetlerinin yok edilmesiyle sonuçlanmıştır. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturan, Türk Milleti’nin kazandığı bu Büyük Zafer, yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine de yön vermiştir. Şundan  emin olunuz ki; vatan topraklarının korunması uğruna milletimiz, cesaret ve kararlılıkla geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmektedir. Bu uğurda mücadele eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize uzun ömürler dilerken sizin ve silah arkadaşlarınızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

Anıt özel defterini imzalayan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da 30 Ağustos zaferi’nin Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktası olduğunu belirtti.

Tümgeneral Yıldırım “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki Yeni Türk Devleti’nin genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları devletimizin, Cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1