banner2
banner34

Kuzey Kıbrıs’ın Güney Kıbrıs’tan yüz'de 9.51 daha ucuz

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kuzey Kıbrıs’ın Güney Kıbrıs’tan % 9.51 daha ucuz olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ın Güney Kıbrıs’tan yüz'de 9.51 daha ucuz
banner45
banner46

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kuzey Kıbrıs’ın Güney Kıbrıs’tan % 9.51 daha ucuz olduğunu belirtti.

KTTO, Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs arasındaki fiyat farklılıklarını tespit etmek amacıyla düzenli olarak yaptığı “Karşılaştırmalı Fiyat Düzeyleri” çalışmasında, Haziran ayı itibari ile tüketicilerin günlük ihtiyaçlarını daha iyi yansıtabilmek amacı ile kullandığı ürünleri, yeni ürünler ekleyerek güncelleştirdiğini kaydetti. KTTO bu çerçevede, Haziran ayı başı itibariyle alınan güncellenen ürünlerin fiyatlarına dayanarak çalışma sonuçlarını açıkladı.

banner37
KTTO’dan yapılan açıklamada, 7 Haziran 2016 tarihinde alınan fiyatlara göre, Güney Kıbrıs’tan 590,42 TL’ye alınan mallar için Kuzey Kıbrıs’ta 539,14 TL ödemenin yeterli olduğu ifade edilerek, “Dolayısıyla, Haziran ayı itibariyle alınan fiyatlara göre, halkımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamak için aldıkları ürünlerin sepet ortalamasında Kuzey Kıbrıs’ta % 9.51 daha ucuz olduğu gözlemlenmiştir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çalışma kapsamında 49 ürün için yapılan fiyat karşılaştırması, birebir eşdeğer ürün bazında (marka, ağırlık birimi) gerçekleşmiştir. Fiyatlar, Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’taki 3 süpermarketten alınan fiyat ortalamalarını yansıtmaktadır. Çalışmamız kampanyalı ürünlerin fiyatlarını yansıtmamaktadır.” 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1