banner2
banner34

Kuzeyde artış Güneyde düşüş!

Kazalar ülkemizin en can alıcı sorunu olmaya devam ediyor. Ülkemizde Trafik kazalarına bağlı ölüm oranlarında 2005-2015 yılları arasında yaşanan düşüş son 2 yılda yeniden tırmanışa geçerek yüzde 28.5 arttı.Güney Kıbrıs’ta ise 2010-2016 yılları arasındaki verilere göre ölümlü kazalarda yüzde 23 oranında düşüş yaşandı. Güney’de trafik kazalarını azaltmaya yönelik tedbirler arttırılırken KKTC yerinde sayıyor.

Kuzeyde artış Güneyde düşüş!
banner45

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan bir rapora göre Güney Kıbrıs trafik kazalarına bağlı ölüm oranını azaltan ülkeler arasında 2016 yılında %19’luk düşüşle en büyük düşüş yaşayan 2. ülke oldu

KKTC’de ise ölümlü kazalar son 6 ayda 22’ye ulaştı.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Zeki Avcı, ölümlü kazalardaki artışı HK AJANS  ’a değerlendirdi.

Denetim yok, Tedbirler yetersiz!

Avcı,devletin yol güvenliği ve trafikte denetim noktasında yetersiz kaldığını ifade ederek gerekli önlemler alınmadığı takdirde ölümlü kazalardaki tırmanışın gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydetti.Yolların bozuk ve tehlikeli olduğunu belirten Avcı bu konuda yetkilileri büyük görev düştüğünü yolların daha güvenli olması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

banner37
Ölümlü kazaya en fazla 7 yıl!

TKÖD Başkanı Mehmet Avcı, trafik kazalarını azaltmaya yönelik çalışma yapılmadığını ve cezaların yetersiz kaldığını ifade etti.Ölümlü kazalarda en yüksek cezanın 7 yıl hapis cezasıyla sınırlı olduğu belirten Avcı, alkol ve aşırı sürat nedeniyle yaşanan ölümlü kazalarda daha ciddi cezalar uygulanmasını ve cezaların daha caydırıcı olmasını gerektiğini, sadece parasal cezalarla trafikte güvenliğin sağlanmayacağına dikkat çekti.

Avrupa Birliğine hazır değiliz…

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan araştırmada geçen yıl %19’luk düşüş ile Avrupa’da Trafik kazalarına bağlı ölüm oranlarında en fazla düşüş yaşayan 2. Ülke  Güney Kıbrıs olurken,KKTC’de Güney Kıbrıs’a oranla her geçen gün artan ölümlü kazalar AB’ye hazır olmadığımızı gözler önüne serdi.

Güney Kıbrıs’ta Trafik cezalarını modernize etmek amacıyla mevzuat değişiklikleri hazırlanırken KKTC’de  ise trafik cezaları sadece parasal oranla değişiklik gösteriyor.

kaynak:HK Ajans-Arzu AKTAŞ

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1