banner2
banner34

LAÜ Barselona’da düzenlenen kongrede temsil edildi

Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nazal Bardak ve Yrd. Doç. Dr. Macide Artaç Özdal Barselona’da gerçekleşen International Mediterranean Family Medicine Congress’e katılarak sözel sunumlarını gerçekleştirdiler.

LAÜ Barselona’da düzenlenen kongrede temsil edildi
banner45

 

banner37
Birçok farklı ülkeden yoğun katılımla gerçekleşen kongrede LAÜ’yü temsil eden Bardak, “Metabolik Sendrom Tanısı Almış Hastalarda Tıbbi Beslenme Tedavisinin Etkisi” adlı çalışmasını aktarırken, Özdal ise “Nijerya’daki Bir Hastanede Toplam Kalite Yönetiminin Sağlık Personelinin Performansı Üzerine Etkisi” adlı çalışmasını sundu.

   Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazal Bardak kongredeki konuşmasında; tıbbi beslenme tedavisinin fazla yağ dokusunu, dengesiz enerji alımını ve vücuttaki oksidatif stresi azaltabileceğini ve abdominal obeziteyle direk ilişkili metabolik sendromun tedavisinde beslenmenin önemini, 3 aylık gözlem ve tedavi uyguladığı 140 hastanın gelişim ve iyileşme sürecini istatistiksel verilerle aktararak vurguladı.

   Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Macide Artaç Özdal da, Nijerya’da hizmet veren bir üniversite hastanesinde, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmayı amaçlayan toplam kalite yönetimi isimli yöntemin, sağlık çalışanı performansı üzerindeki etkisini değerlendiren çalışmasını sundu. Özdal, 106 sağlık çalışanı üzerinde yürütülen anket çalışmasının sonuçları doğrultusunda toplam kalite yönetimi uygulamalarında kullanılan pratiklerden liderlik, müşteri odaklı olmak ve ödüllendirmenin sağlık personellerinin performansında büyük etkisi olduğunu dile getirdi. Sunumunda,sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak yolunda en önemli stratejinin sağlık kalite yönetimi uygulamalarını kullanmak olduğuna dikkat çekenÖzdal, ayrıca sağlık yöneticilerinin toplam kalite yönetimi uygulamalarını dikkatli ve etkili bir şekilde kullanmaları,sağlık çalışanlarının performansınınvedolayısıyla da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacı ile doğru olacağını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 06:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1