banner2
banner34

Lefkara Dergisi ikinci sayısı için tanıtım günü düzenledi

Lefkara Dergisi ikinci sayısı için tanıtım günü düzenledi
banner45

Hayat, sanat ve edebiyat sloganıyla Lefkara Fanzin dergisi tanıtım gecesi ile okuyucularının karşısına çıktı.

Kıbrıs Damla Derneği bünyesinde Kıbrıs vakıflar İdaresi ve ASBÜ işbirliği ile Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleşen ve yaklaşık 3 (üç) ay süren Yaratıcı Yazarlık Atölyesi ete kemiğe bürünerek ilk meyvelerini vererek ikinci sayısı ile okuyucularının karşısına çıktı. Lise öğrencilerinden üniversite öğrencilerine, öğretim üyelerinden öğretmenlere kadar uzanan geniş yelpazeli yazar kadrosuyla sürecin paydaşları tanıtım gününde buluştu. İlk sayısının dosya konusu “kapı” ikincisi ise “yağmur” olan Lefkara, yeni sayısında “sokak” temasıyla ocak ayında okuyucularının karşısına çıkmayı bekliyor. Her yaş ve düşünceye hitap eden dergiye yazılar lefkaradergi@gmail.com dergi mail adresi yoluyla iletiliyor.

Yeni Dönem Kültür Edebiyat Etkinlikleri Konuşuldu

Tanıtım etkinliği, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam’ın, Atölyenin ve derginin başlangıcını konu alan açılış konuşmasıyla başladı. Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Aktaş, yeni dönemde gençleri bekleyen kültür edebiyat müjdelerini paylaştı. İkinci Yaratıcı Yazarlık Atölyesi ile beraber hayata geçecek Lefkara Söyleşileri ve Kütüphane Sohbetlerinden bahsetti. Dergi yayın kurulundan M. Sami Yorulmaz ve Dergi Editörlerinden Kemal Baş, yazı atölyesi ve yazma süreçlerini konuştu. Atölyede ve dergide yer alan katılımcıların konuşması ise ilgi çekti. Katılımcılardan öğretmen Handan Karaca niçin yazdığını anlattı. Kevser Anlar Kıbrıs’ın değerlerinden Foto Diana ile olan röportajı üzerine konuştu. Genç yazarlardan İrem Şevval Eker ise yeni çıkacak şiir kitabını müjdeledi.

Yazarlık Atölyesinin İkincisi Başlıyor

banner37
Yazarlık atölyesinin ikincisi 12 Kasım’da Yunus Emre Enstitüsünde tekrar başlayacak ve haziran ayına kadar devam edecek. Her ay atölye için açılacak yeni başvurular Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü ve Kıbrıs Damla Derneği sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1