banner2
banner34

Lefkoşa çeşmeleri içler acısı

Lefkoşa Gönüllüleri İnisiyatifi, başkentte Osmanlı kültürünün önemli miraslarından olan tarihi çeşmelere hak ettiği değerin verilmesi ve turizme kazandırılmasını istedi.

Lefkoşa çeşmeleri içler acısı
banner45
banner46

Kıbrısnethaber-özel haber

banner37
Lefkoşa surlariçindeki çeşmeleri inceleyerek, tarihi değerlerin içinde bulunduğu terk edilmişlik konusunda yetkilileri uyararak gerekli tedbirlerin alınması yönünde görüşlerini gerekli bakanlara ilettiğini açıkladı.
Hükümet değişikliğin ardından yeni kabineye de tespitleri ve taleplerini ileteceklerini kaydeden Lefkoşa Gönüllüleri İnisiyatifi, Lefkoşa’da bulunan 12 tarihi çeşmenin tamamının restorasyon ve tadilata ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

2 ÇEŞMENİN ADI DEĞİŞTİRİLDİ
İnisiyatif yaptığı araştırmada 12 çeşmenin ikisinin isminin değiştirildiğin bir çeşmenin de adının yazılı olmadığını tespit etti.

Mevlevi Tekke Sokağı’ndaki  Müftü Berberzade Hacı Mustafa Çeşmesi’nin tabelasının bile bulunmadığını tespit eden Lefkoşa Gönüllüleri, Pabuccuzade Hüseyin Efendi Mehmet Ağa Çeşmesi’nin isminin, Fuzili Sokağı Çeşmesi olarak, Kıbrıs Muhasillı Esseyid Mehmet Efendi Çeşmesi’nin isminin de Atatürk Çeşmesi olarak değiştirildiğini tespit ettiklerini açıkladı.
Lefkoşa Gönüllüleri İnisiyatifi yetkililerden adı değiştirilen çeşmelere orijinal isimlerinin yazılı olduğu tabelaların yerleştirilmesini ve gelişi güzel çeşmeye monte edilen tarihi yazıtların da hak ettiği bir şekilde değerlendirilmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 11:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Arif Alasya
Arif Alasya - 5 yıl Önce

Lefkoşa gönüllüleri inisiyatifine teşekkür ederim.Fuzuli sokak'da bulunan Pabuccuzade Hüseyin efendi Mehmet Ağa çeşmesi ile adlandırılması bizi mutlu etmiştir. İnisiyatif ilgi duyar ve kullanmak isterse bu zatın resmini de kendilerine takdim edebilirim..teşekkürler

banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1