banner2
banner34

Lefkoşa Çevre Yolu, istimlâka takıldı

Lefkoşa’nın trafik çilesine nefes aldırması beklenen 16 kilometrelik Lefkoşa Çevre Yolu projesi istimlâk ödemeleri ve mahkeme ara emri nedeniyle 4 yıldır tamamlanamadı

Lefkoşa Çevre Yolu, istimlâka takıldı
banner45

Lefkoşa’nın trafik çilesine nefes aldırması beklenen 16 kilometrelik Lefkoşa Çevre Yolu projesi, 4 yıldır çeşitli nedenlerden dolayı hayata geçirilemedi.

Uzun süre istimlâk sorunu yaşanan Lefkoşa Çevre Yolu projesinde, Gönyeli çemberindeki trafik sıkışıklığının yanı sıra, Gazimağusa istikametinden Girne, Gönyeli ve Güzelyurt’a gitmek isteyenlerin sıkıntılarını büyük ölçüde azaltması hedefleniyordu.

Gönyeli çemberindeki trafik yükünün yan ısıra, Gazimağusa istikametinden Girne, Gönyeli ve Güzelyurt’a gitmek isteyenlerin sıkıntılarını büyük ölçüde azaltacak olan projenin, Alayköy’den başlayarak, Lefkoşa’nın kuzeyi istikametinden devam edip, Taşkent – Haspolat kavşağında sona ermesi planlanıyordu.

17 Şubat 2013 tarihinde Lefkoşa Çevre Yolu, Güzelyurt Çevre Yolu, Güzelyurt-Lefke, Girne-Alsancak -Lapta ve İskele-Çayırova bölünmüş yollarının temel atma töreni toplu olarak gerçekleştirilmişti.

İstimlâk ve ara emri nedeniyle proje tamamlanamıyor

2015 yılında 16 kilometrelik bölünmüş duble yolun bir kısmı asfaltlandı ancak, istimlâk ve ara emri sıkıntıları nedeniyle proje 4 yıldır tamamlanamıyor.

banner37
Yolun kamulaştırma maliyetlerinin Maliye Bakanlığı tarafından ödenmediği ve savcılığın aldığı ara emri duruşmalarının tamamlanmadığı, projenin de bu nedenle sonlandırılamadığı ifade ediliyor.

Hamitköy ve Girne arasında bulunan güzergahta iki arazide ara emri olduğu öğrenilirken, buna ek olarak da Girne yoluna bağlanan üst geçidin olacağı yerde de mahkemenin ara emri kararı verdiği belirtildi.

Batı istikametinde de birçok istimlâk ve sorunu ve ara emirleri olduğu da ifade ediliyor.

Projenin devam etmesi için İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın istimlâk edilen arazilerin ödemesi ve mahkemenin verdiği ara emirlerinin de kaldırması gerektiği kaydedildi.

Dürüst: İstimlâk için bütçe ayrıldı

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, istimlâk konusundaki çalışmaların devam ettiğini ve 2017 bütçesinde konuyla ilgili kalem ayrıldığını söyledi.

Dürüst, güzergahta bulunan ve ara emri olan arazilerin ödemesinin en kısa sürede yapılacağını belirterek, sorunun aşılacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1