banner2
banner34

Lefkoşa Hastanesi’nde randevulu sistem başladı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Cilt Hastalıkları, Gebelik ve ilaç polikliniklerinde artık randevulu hastalarla bakılacak

Lefkoşa Hastanesi’nde randevulu sistem başladı
banner45

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde dünden itibaren bazı bölümlerde randevulu sisteme geçildi, poliklinik işlemlerinde ise bazı değişiklikler yapıldı.

Hastane Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı yazılı bir açıklama yaparak, Sağlık Bakanlığı ile istişare içinde yapılan değişiklikleri hatırlattı.

Dizdarlı’nın açıklamasına göre, Kalp Damar Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Cilt Hastalıkları, Gebelik ve ilaç polikliniklerinin tamamen ve sadece randevulu hastalara bakacağı, bunların yanında radyolojik tetkikler sadece randevuyla kabul edilecek.

Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı, Enfeksiyon, Göz, Nöroloji, Spor Hekimliği, Üroloji, Romatoloji, Plastik Cerrahi, Kulak Burun Boğaz,  Diyet, Fizik tedavi polikliniklerinde ise günün ilk saatlerinde randevulu hastalara, daha sonra ise polikliniğe gelen ve numara alan hastalara bakılacak.

banner37
Bu bölümlerde ileriki aylarda tamamen randevulu sisteme geçilmesi için ise çalışmalar sürüyor.

İç hastalıkları, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Diş, Endokrin ve Diyabet, Gastroenteroloji, Kadın Hastalıkları (Jinekoloji) Poliklinikleri’nde sadece numara alan hastalara bakılmaya devam edilecek.

Polikliniklerde numara dağıtımı saat 07.00’den itibaren yapılacak.

Bu saatten önce poliklinik kapısına yığılmanın “anlamsız olduğu” belirtilen açıklamada, “Bu yığılmanın aşılması için hastanemize gelecek hastaların, randevulu birimler için, mesai saatleri dahilinde 22 34 789 numaralı direkt telefon ile 22 85 441 ve 22 85 469 numaralı telefondan 1554,1555, 1556 ve 1557 numaralı uzantılardan randevu alınması uygundur” denildi.

Açıklamada, pilot olarak seçilen bu kliniklerdeki uygulamaların gözleneceği, aksamaların değerlendirileceği ve en kısa zamanda tüm hastanenin hasta kabullerinin randevulu sisteme geçmesi yönünde çalışma yapılacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1