banner2
banner34

Lions Kulüpleri Birliği'ndan büyük başarı

Lions Kulüpleri Birliği'ndan büyük başarı
banner45

 Küresel bir sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği, ülkenin çocukluk çağı kanseri ihtisas kulübü olan Nicosia New Generation Lions'u en başarılı 30 kulüp listesine aldığını duyurdu.

Nicosia New Generation Lions tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tüm dünyada 200'den fazla coğrafik alanda yaklaşık 1,5 milyon üye sayısı ve 50.000'e yakın yerel lions dernekleriyle toplum hizmeti sunan ve 'dünyanın en büyük sivil hizmet örgütü' kabul edilen Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği, ülkemizin çocukluk çağı kanseri ihtisas kulübü olan Nicosia New Generation Lions'u en başarılı 30 kulüp listesine aldığını duyurdu” ifadelerinde yer verildi.

Açıklamada, ilk kez 2019-2020 Lions Hizmet Dönemi için verilen KMSA - Kindness Matters Service Award - Hizmet Başarı Ödülü’nün, dünya çapında en başarılı 20 kulübü tanıdığı ve Mağusa Mesarya Lions Kulübü’nün, Kıbrıs adasının tümünde bu ödüle sahip olan tek Lions derneği olduğu hatırlatıldı.

Açıklamda, 2020-2021 Lions Hizmet Dönemi için Uluslararası Lions Yönetim Kurulu Servis Komitesi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, çocukluk çağı kanseri servis aktiviteleri ile Nicosia New Generation Lions Kulübü Derneği’nin, dünyanın en başarılı 30 (Lions ve Leo) kulüpleri arasında yerini alarak, KMSA - İyilik Önemlidir Hizmet Başarı Ödülü'nü kazanan tek Türk, Kıbrıslı Türk ve tek undistricted (müstakil, tanımlanmamış) Lions Kulübü olduğu ifade edildi.

banner37
Avrupa'dan Birleşik Krallık, Bulgaristan, İtalya, Finlandiya ve Portekiz'den birer kulübün yer aldığı listede, Kuzey Kıbrıs undistricted bölgenin varlığının tanınması, Kıbrıs Türk Lions Hareketi için önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

BİLİR: “DÜNYANIN EN BAŞARILI 30 KULÜBÜN ARASINDA YER ALAN TEK TÜRK LİONS DERNEĞİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Kurucu ve mevcut dönem Başkanı Anıl Meryem Altuğ Bilir, yaptığı açıklamada, “Dünyanın en başarılı 30 kulübün arasında yer alan tek Türk Lions derneği olmaktan gurur duyuyoruz. Yönetim Kurulu ve tüm üyelerime teşekkür ederim. Bu başarı takım çalışmasının sonucudur. 29 Haziran 2020 tarihinde kurulan derneğimizin kısa sürede elde ettiği uluslararası başarının Lions kulüplerine ve tüm ülkemize hayırlı olmasını dilerim.' ifadesini kullandı.

Kulüp Başkanı Anıl Altuğ Bilir, Derneğin Rehber Lionlarına da teşekkür ettiği açıklamasında, KMSA için uluslararası Lions ofisi ile yazışmaları yapan ve tüm prosedürü tamamlayan İhtisas Kulüpleri Koordinatörü Fikret Şendil’e dernek adına özel teşekkürlerini iletti.

 (AN/YIL)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1