banner2
banner34

Londra’dan çığlık: Empati yapın

8 cenaze İngiltere’den Kıbrıs getirilmeyi bekliyor

Londra’dan çığlık: Empati yapın
banner45

Covit-19 salgını dolayısıyla İngiltere’de hayatını kaybeden ve vatanlarına defnedilmeyi vasiyet eden 8 Kıbrıslı Türk’ün cenazesi Kıbrıs’a getirilmek için beklemede.

banner37
KKTC’de bu cenazelerin adaya gelmesine karşı bazı kesimlerden yükselen muhalefet karşısında konuya açıklık getiren ve İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin duygularına tercüman olan İngiltere Kıbrıs Türk Gençlik Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu’nun sosyal medya paylaşımı öyle:

“Doğup büyümediğin bir memleketi çok sevmek, aidiyet duygusu taşımak, hasret kalmak...Tarifi olmayan duygular. Yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türk gençlerin, asimilasyon tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını hep söyledik ama yaşadığımız bu zor süreçte bu gençlerin aidiyet duygusunu ve memleketlerine olan bağlarını gözlemledim... Her gün memleketi konuşuyoruz, burdaki gündemden fazla ordaki gelişmeleri değerlendiriyoruz, elimizde olsa bir çoğumuz yarından memlekete temelli yerleşeceğiz. Covid-19 bahane, memleket hasreti her zaman vardı sadece son dönem daha fazla arttı diyebiliriz. Lakin, son zaman bazı haberler veya kırıcı yorumlar bizi çok üzdü. Ötekileştirmeler, doğruyu yansıtmayan söylentiler...

Yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türkleri hor görmeyin, aynı memleketin insanlarıyız. Burda ailem gibi genç yaşta İngiltere'ye göç eden birçok insan var, ailelerine yıllarca hasret kaldılar ve şu an bu virüs nedeniyle ailelerine birşey olursa yanlarında olamayacaklar diye endişeleri var. Covid-19 nedeniyle yaşanan vefatlar hepimizi derinden üzmeye devam ediyor, burada çok acılar yaşanıyor. Kıbrıs'ta doğup büyüyen ama daha sonra İngiltere'ye göç eden insanların cenazeleri var, cenazesi bekleyen 14 aile var. Eceliyle vefat eden ve Kıbrıs'ta gömülmek isteyen 8 cenaze için işlem başlatıldı. Hükümet yetkilileri ile görüşmeler sürüyor ve aileler 4 haftadan beridir bekliyor. Bu vatandaşlarımızın son istekleri doğdukları ülkede toprağa verilmek. Türkiye gibi diğer ülkeler vatandaşların cenazelerini almaya devam ediyor. Kırıcı yorumlar yapmak yerine, empati yapalım...”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1