banner2
banner34

LTB geri dönüşüme dikkat çekti

LTB, Yeşil Barış Hareketi’nin (YBH) ‘Teneke Çocuk Projesi’ kapsamında Lefkoşa’nın farklı bölgelerine kurduğu kafeslerde toplanan teneke kutulardan yılbaşı ağacı yaptı

LTB geri dönüşüme dikkat çekti
banner45

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) geri dönüşüme dikkat çekmek için, Yeşil Barış Hareketi’nin (YBH) sosyal sorumluluk projesi ‘Teneke Çocuk Projesi’ kapsamında Lefkoşa’nın farklı bölgelerine kurduğu geri dönüşüm kafeslerinde toplanan teneke kutulardan yılbaşı ağacı yaptı.

Bölgelerde kurulan 4 kafesteki atık malzemeleri toplayan belediye personeli, daha sonra kafeslerdeki malzemeleri titizlikle ayrıştırdı.

Ayrıştırılan teneke kutular daha sonra iplerden geçirilip, belediye binasının önünde kurulan demir ağaca takılarak süslendi.

banner37
Yapılan çalışmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘geri dönüşüme dikkat çekmek’ için yapıldığını belirten LTB Müdür Muavini Ferdiye Sav, bu projenin 2014 yılından beridir her yıl farklı bir geri dönüşüm malzemesiyle devam ettiğini söyledi.

“4 yıldır farklı konseptlerle yapılıyor”

Yapılan çalışmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘geri dönüşüme dikkat çekmek’ için yapıldığını belirten Ferdiye Sav, bu projenin 2014 yılından beridir her yıl farklı bir geri dönüşüm malzemesiyle devam ettiğini söyledi.

Belediyenin bu geleneği, ilk olarak 2014 yılında geri dönüşüm projesi kapsamında pet kutularından ağaç süslemesi projesiyle başlattığını anımsatan Sav, 2015 yılında araba lastiklerinden, 2016 yılında palet tahtalarından, 2017 yılında ise teneke kutulardan yaptıklarını anlattı.

Sav, “2014 yılından beri geri dönüşüm malzemelerinden yılbaşı ağacı süslemesi yapıyoruz. Amacımız farkındalık yaratarak toplumun geri dönüşüme dikkatini çekmek. Lefkoşa genelindeki 4 farklı kafeste toplanan atıklar önce personelimiz tarafından ayrıştırıldı. Ayrıştırılan sağlam ve temiz kutular iplerden geçilip, daha sonra demir ağaca geçirilerek süslendi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1