banner2
banner34

Maaşlar borçla ödeniyor

1986’DAN SONRA İLK KEZ: 1986’dan sonra ilk kez bir hükümet kamu maaşlarını ödeyebilmek için borçlanıyor.

Maaşlar borçla ödeniyor
banner45

1986’DAN SONRA İLK KEZ: 1986’dan sonra ilk kez bir hükümet kamu maaşlarını ödeyebilmek için borçlanıyor. UBP-DP hükümeti Nisan ayı maaşlarını ödeyebilmek için Merkez Bankası kefaletiyle Türkiye bankalarından borçlanıyor. Borca karşılık uzun süredir gündemde olan Merkez Bankası Yasa Tasarısı meclise sevk edildi

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümeti, Türkiye ile imzalanacak Ekonomik Protokol’ün imzalanmasının gecikmesi nedeniyle maaşların ödenmesi için uzun yıllardır başvurulmayan bir formülle maaşları ödeyecek.

Hükümet, Nisan maaşlarının ödenmesi amacıyla Türkiye bankalarından Merkez Bankası kefaletiyle borçlanarak kamu maaşlarını ödeyecek.

1986’dan sonra ilk kez

UBP-DPU hükümeti kamudaki çalışanların maaşlarını ödemek amacıyla 1986’dan sonra ilk kez böyle bir formüle başvuruyor.1986 yılından beridir hiçbir hükümet kamu maaşlarını ödemek amacıyla borçlanmaya gitmemişti. UBP-DPUG hükümet bu anlamda 30 yıl sonra maaşları ödemek amacıyla borçlanmaya gidiyor.

Bono satılacak

Yapılacak formüle göre Merkez Bankası üzerinden bankalara 45 günlüğüne hazine bonosu satılacak. Türkiye ile ekonomik protokolün bu sürede imzalanması öngörülüyor. Merkez Bankası tarafından satılacak bono ile de maaşlar ödenecek.

banner37
60 milyon TL borçlanılacak

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümetinin Nisan ayı maaşları için eksildiği tutar 60 milyon TL. bu tutar Türkiye bankalarından bono vasıtasıyla borçlanılacak. Eksik tutar olan 60 Milyon TL’nin de kasaya girmesiyle önümüzdeki Mayıs maaşlarına kadar hükümet rahatlamış olacak. 45 günlük sürede ise Türkiye ile imzalanacak Ekonomik Protokol imzalanacak.

Merkez Bankası Teşkilat Yasası Meclis’te

Merkez Bankası kefaletiyle borçlanma yapılacak olması nedeniyle, hükümet ile Merkez Bankası arasında siyasi meşfereteşle yaşanacak. Hükümet uzun süredir gündemde olan Merkez Bankası Teşkilat Yasası’nı ivedilik talebiyle Meclise sevk etti.

Riski yok

Havadis’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre Merkez Bankası Teşkilat Yasası’nın, Merkez Bankası’na talepleri üzerine bazı düzeltmeler için geri gönderildiği ifade edildi. Güvenilir kaynaklar, “iki tarafın çıkarına olacak şekilde karşılıklı menfaat ilişki üzerinden bir iş yapılıyor. Bu tasarı teknik bir yasadır. Kadrolarla ilgili bir düzenlemeleri içerir ve riskli bir tarafı yoktur” dedi.

Haber Kaynağı, Geçmiş hükümetin Türkiye bankalarından borçlanmayı siyaseten tercih etmediğini kaydetti.

Kaynak: havadis

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 05:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1