banner2
banner34

Mahkum yakınları isyan etti

Bir grup mahkum yakını cezaevi önünde eylem yaptı

Mahkum yakınları isyan etti
banner45

Merkezi Cezaevi’nde bazı mahkumların açlık grevi başlatmasının yanı sıra, bir grup mahkum yakını da cezaevi önünde eylem yaptı. Dışarıda aileler eylem yaparken, içeriden de mahkumların sesleri yükseldi. Mahkumlar, alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla dışarıdaki eyleme destek verdi. Polisler ve çevik birlik ekipleri tedbir amaçlı olarak cezaevinde görev yaptı.

    Eylem yapan aileler, cezaevindeki yakınlarının çok kötü şartlar altında olduğunu ve hastalık riski taşıdığını söyledi. Mahkum yakınları, cezaevinin 300 küsur kişiye yetecek kapasitedeyken 600’ü aşkın mahkum barındırıldığını belirtip, “Yakınlarımız yerlerde yatıyor. Bazı bölümlerde ayakta duracak yer yok. Koronavirüs için baş tedbir hijyendir ama bu cezaevinde hijyen yok. Bu sıkışık ortamda hastalık kapmamak mucize” diye konuştu.

banner37
    Tedbir alınmasını, uygun durumdaki mahkumların tahliye edilmesini talep eden mahkum yakınları, yakınları tahliye edilene kadar her gün cezaevinin önüne gidip eylem yapacaklarını kaydetti.

   Araçlarının kornalarıyla da tepkilerini ortaya koyan mahkum aileleri, “Virüs mahkumu vuracak” diye sloganlar attı. Mahkum yakınları, gardiyanların, mahkumları “eyleme son vermezlerse telefon etme ve televizyon izleme hakkını da kaldırmakla tehdit ettiğini” öne sürdü. İçerideki sıkışıklıkta mahkumların nefes alamayacak durumda olduğunu iddia edip, onlar için insanca şartlar talep eden aileler, “Yeter artık, mahkum da insandır” dedi.

   Öte yandan, cezaevi yetkilileri ise Merkezi Cezaevi’nde hijyen sorunu olmadığını belirterek, birkaç mahkum yakınını içeriye alarak, son durumu görmelerini sağladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1