banner2
banner34

Mamülcü: Buradaki TC yetkilileri bile Türkiye’ye sorunu doğru dürüst aktaramıyor

Mamülcü: Buradaki TC yetkilileri bile Türkiye’ye sorunu doğru dürüst aktaramıyor
banner45

İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, pandeminin de etkisiyle ülkede büyük bir ekonomik çöküntü yaşandığına dikkat çekerek, ülkeyi yönetenlerin sosyal devlet sorumluluğunda hareket etmemesinin yanında, TC Elçiliği yetkililerinin de sorunları Türkiye’ye doğru dürüst aktarmadığını belirtti.

İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında ülke ekonomisini değerlendirdi. Mamülcü, İŞAD olarak sorunları hazırladıkları raporlar şeklinde hükümete sürekli aktardıklarını ancak hükümetten gerekli geri dönüşleri alamadıklarını belirtti. Enver Mamülcü, “KKTC’deki yapı Sosyal Devlet anlayışından çok uzak bu nedenle sorunlar katlanarak büyüyor” dedi.

Sorunlarına çözüm bulamayan bazı kesimlerin eylem yaptığına değinen Mamülcü, “Eylem elbette bir haktır ancak burda amaç üzüm yemek olmalı bağcıyı döğmek değil. İçinden geçilen bu zor süreçte kimsenin provokasyonlara gelme gibi bir lüksü yoktur. Neticede hepimiz aynı gemideyiz ve batacaksak birlikte batacağız, çıkacaksak da birlikte çıkacağız” şeklinde konuştu.

Sorunları çözme aşamasında büyük resme odaklanmak gerektiğini ifade neden Mamülcü, ülkede sıkıntı çekmeyen hemen hemen kiçbir kesimin olmadığını kaydetti.

banner37
İçinden geçilen bu zorlu süreçte hükümet edenlerin piyasaya “para akışını naasıl sağlayabilirim” noktasında odaklanması gerekirken, çalışanın hayat pahalılığını dondurma veya ötelemenin bütün kesimleri olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

İŞAD olarak tam zamanlı bir açılmadan yana olduklarını dile getiren Enver Mamülcü, gerekli önlem ve denetimlerin yoğunlaştırılması durumunda bunun gerçekleşebileceğini, ülkeye öğrenci ve turist akışının sağlanacağını ve ekonomik çarkların da dönmeye başlayacağını kaydetti.

Açıklamalarında hükümete özel sektörün kredi borçlarını öteleme çağrısı da yapan Mamülcü, “Siz insanlara kredi üzerine kredi çekip borcunuzu kapatın derseniz bugün ayakta gibi görünenler de batacak, ondan sonrası da ülke için taam bir kaos olacak” şeklinde konuştu.

TC-KKTC arasında imzalanan protokollerin işleyebilirliği ve Türkiye’den para akışının sağlanması noktaasında hem buradaki siyasi erkin hem de TC’nin KKTC’de görev yapan elçilik mensuplarının hataları olduğunu dile getiren Mamülcü, “Türkiye’nin buradaki elçilik görevlileri bile oraya sorun ve sıkıntılarımızı doğru dürüst aktaramıyorlar” dedi.

Mamülcü, ülkenin düzlüğe çıkabilmesi için öncelikle yönetsel zafiyetlerin ortadan kaldırılması ve Türkiye ile sağlıklı ve saygılı bir ilişki geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1