banner2
banner34

Mamülcü: Tablo umut vermiyor

Mamülcü: Tablo umut vermiyor
banner45
banner46

İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, pandemi sürecinin yönetilmesinde büyük sorunlar yaşandığına dikkat çekerek, “Bugün rastgele yönetilmeye çalışılan ülkemizde ortada duran tablo kimseye umut vermemektedir” dedi.

İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Mamülcü, “Hükümet tam kapanma dedi kapandık ancak KKTC devletinin evinde açlıktan ölmeye terkedilmiş insanlara yardım edecek parası yok maalesef, hatta vadedilenler bile yerine getirilemedi, bu gerçekler ışığında insanlar ne kadar dayanabilecek” dedi.

banner37
Mamülcü, bu koşullar altında KKTCdevleti yetkililerinin tek yapmaları gerekenin Türkiye’den 800 Bin doz aşı talep ederek kısa sürede  toplumun yüzde 80’nini aşılayıp kontrollü açılıma geçmesi olduğunu ifade etti.

Vatandaşın aşılanıp sağlık altyapısının da güçlendirilmesiyle duran çarkların yeniden dönmeye başlayacağına dikkat çeken Mamülcü, dünyada bu yöntemin birçok örneğinin sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

Açıklamalarında siyasi yapıya da eleştirilerde bulunan Mamülcü, “Sırf birilerinden oy devşirip koltuklarınızı korumak adına popülizmi bir kenara bırakmadığınız sürece bu ülkenin hem sağlık hem de ekonomik sorunları katlanarak sürecek” şeklinde konuştu.

Olağan üstü koşullarda her zaman fırsatçıların türediğine de işaret eden Mamülcü, vatandaşa aldığı ürünleri kontrol etmeleri konusunda çağrıda bulunurken, hükümet ve yerel yönetimlerin ise denetlemelerini artırmasını talep etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1