banner2
banner34

Mandıra sahipleri seferber oldu

Park halindeki su tankeri kendiliğinden hareket edince elektrik direğini devirdi, yüzlerce voltluk elektrik taşıyan tellerden çıkan kıvılcımlar ise yuvarlak balyaları tutuşturdu.

Mandıra sahipleri seferber oldu
banner45

 

Değirmenlik mandıralar bölgesinde, iddiaya göre el freni çekilmeden park edilen su tankeri kendiliğinden hareket edince elektrik direğini devirdi, tellerden çıkan kıvılcımlar ise yuvarlak saman balyalarını tutuşturdu.

Dün akşam saat 19.00 sıralarında çıkan yangını gören bazı mandıra sahipleri sapan ve kürekleri, bazıları ise yangın tüplerini alarak alevlere müdahale etmeye çalıştılarsa başarılı olamadılar.

İhbar üzerine Lefkoşa İtfaiye Şubesi ile Ercan İtfaiyesi olay yerine gitti.

banner37
Tellerde elektrik akımının olduğunu fark eden itfaiye erleri, KIB-TEK ekibinin olay yerine gelmesi gecikince kontrollü bir şekilde alevlere müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına bazı mandıra sahipleri de seferber oldu.

Alevlerin, yangının çıktığı bölgedeki diğer balyalara sıçramaması da büyük bir şans olarak nitelendirildi.

Bu arada bazı mandıra sahipleri, başka bir arızada oldukları bildirilen KIB-TEK ekibinin uzun bir süre sonra olay yerine gelmesine tepki göstererek, “Yetkililer konuyla ilgili bir an önce önlem almalı. Nöbetçi ekip sayısı yeterli değilse artırılmalı” dedi.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Mehmet KARA

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 05:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1