banner2
banner34

Maviş: Ana akım medyanın olaylara sessiz kalması düşündürücü

Maviş: Ana akım medyanın olaylara sessiz kalması düşündürücü
banner45

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, on günlerde Türkiye üzerinden Kıbrıs’la da bağlantılı illegal olayların deşifre edilmesini “Türkiye’nin dönüşümü içinde yaşanan hesaplaşmalar” olarak nitelendirirken, burada düşündürücü olanın uluslararası haber kaynaklarının bile yakından izlediği bu gelişmeleri, ülkedeki ana akım medyanın geçiştirme gayreti içine girmesi olduğunu kaydetti. Maviş, “Maalesef ülkedeki medyanın da büyük bir çoğunluğu pis ilişkiler ağı içinde ya susturulmakta ya da buralardan nemalanmakta” dedi.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında ülkede yaşanan son gelişmeleri ve eğitim alanında yaşanan sorunları değerlendirdi. Maviş, Kutlu Adalı cinayetinin 25 yıl sonra yeniden gündeme gelmesini önemli olmasına karşın KKTC olarak olayın faillerine ulaşabilme noktasında ümidi bulunmadığını kaydetti. Maviş, KKTC’nin uluslararası hukukun dışındaki yapısıyla Türkiye tarafından yıllardan beri bu ve benzeri olaylarda kullanıldığını ifade etti.

banner37
Maviş, bu tür olayların demokratik bir ülkede çok daha hızlı bir şekilde sonuç alınacak bir noktaya getirilebilmesine karşın, Türkiye’nin bugünkü antidemokratik yapısı içinde  bir hesaplaşmadan öteye gitmeyeceğini ifade etti. Burak Maviş, KKTC polis teşkilatının misyonunun ise sadece sendikaların düzenlediği eylemlere katılımcılardan daha fazla görevli göndererek göz dağı vermekten öteye bir misyon taşımadığını belirtti.

KKTC’yi yönetenlerin dünyadan İki Egemen devlet talep ederken Türkiye’yle emir veren, emir alan ilişkisi içinde siyaset yapmalarını kabul etmenin mümkün olmadığına vurgu yapan Maviş, “Bu tür bir ilişki yapısı sürdüğü sürece ve 10. Maddeyi değiştirme yönünde bir iradeyi ortaya koyamadığımız sürece bu ve benzeri olaylar daha çok yaşanacak” dedi.

Açıklamalarında eğitim alanında yaşanan sorunlara da işaret eden Burak Maviş, bugün itibarıyla okul öncesi ve ilk öğretimde 133 öğretmene ihtiyaç olduğunu vurguladı. Eğitimde planlamanın ne kadar önemli olduğunun pandemi dönemiyle birlikte çok net ortaya çıktığına işaret eden Burak Maviş, Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve ilgili paydaşlar olarak bir araya gelerek hem eğitimdeki kayıpları giderecek, hem de önümüzdeki yıl kayıpların da giderileceği bir ortak plan üzerinde çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2021, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1