banner2
banner34

Meclis'te Töre - Derya gerginliği!

TP Milletvekili Doğuş Derya, Meclis’in dünkü oturumunda kürsüde konuşmakta olan UBP Milletvekili Zorlu Töre’yi cinsiyeti ve kadınlığı üzerinden kendisine hakaret eden Bertan Zaroğlu’na destek olmakla ve dürüst olmamakla suçlayınca, iki vekil arasında yine gerginlik yaşandı. Töre Derya’ya “Yerine otur sana cevap vereceğim” dedi.

Meclis'te Töre - Derya gerginliği!
banner45
banner46

 

Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü oturumunda UBP Milletvekili Zorlu Töre ile CTP Milletvekili Doğuş Derya arasında yine gerginlik yaşandı.

UBP Milletvekili Zorlu Töre, protokolün önemli hususlara dikkat çektiğini ifade ederek, 3 milyar 400 milyon TL’lik mali desteğin söz konusu olduğunu anımsattı.

Türkiye’nin sadece protokoller çerçevesinde değil onun dışında da KKTC’ye mali yardımlar yaptığını vurgulayan Töre, “Türkiye bizim canımızdır. Türkiye de canımızdan çıkarsa KKTC ceset olur” dedi.

banner37
Türkiye’den elektrik gelmesinin gerektiğine inandığını söyleyen Töre, bazı gençlerin taşıdığı pankart ve attığı sloganları doğru bulmadığını ifade ederek, “Bunlar kabul edilemez” dedi.

Bunun üzerine yerinden söz alan CTP Milletvekili Doğuş Derya, Töre’nin cinsiyeti ve kadınlığı üzerinden kendisine hakaret eden Bertan Zaroğlu’na destek verdiğini söyledi ve Zorlu Töre’yi dürüst olmamakla suçladı.

Töre’nin “Yerine otur sana cevap vereceğim” demesi üzerine ortam gerildi.

Töre de, Derya’nın Türk askerini suçladığını söyleyerek, “Meclis kürsüsünde 1974’te Rum kadınlara o kadar tecavüz edildi ki kilise kürtajı serbest bıraktı açıklaması için Türk askerinden özür dileyin” dedi.

Doğuş Derya, daha sonra söz alarak, Zorlu Töre’ye kürsüden eleştirilerde bulundu. Töre’nin hedef gösteren açıklamalarda bulunduğunu da savunan Derya, burada sadece siyasi değil, kişisel ahlakın da sorgulanması gerektiğini ifade ederek, Töre’nin demokrasi şehidi olarak anılan kişilerle ilgili tutuma da işaret etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 06:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1