banner2
banner34

Merhume izci Esin Sönmeztürk anısına kamp gerçekleşti

Merhume izci Esin Sönmeztürk anısına kamp gerçekleşti
banner45

Zirve İzcilik Derneği 6. 7. 8. Mart tarihlerinde Taşkent Piknik Alanı sınırları içinde Merhume izcimiz Esin Sönmeztürk anısına bir kamp gerçekleştirdi. Kampa 145 izci ve lider katıldı.Kamp süresince izciler çevre doğa ve yaban hayat eğitimi ,dağcılık ve dağlık arazide ilerleme tırmanma yürüyüş eğitimleri, arazide iz bulma yön bulma, geceleyin yıldızlarla yön bulma izci oyunları marşlar izci bağırış ve alkışarı, ateş çeşitleri, arazide emniyetli ateş yakma teknikleri gibi bilgileri alarak uygulama fırsatı yakaladılar ve Taşkent şehitliğini ziyarette bulundular.Kampımızı Kız izci örgütü liderlerinden Semra Bozer ve Birsen Semseddin, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Değirmenlik İlkokulu Müdürü Nedime Karasel Ayda ve Merhume izcimiz Esinin ailesi ziyaret ederek izcilerimizle vakit geçirip ikramlarda bulundular.

Zirve İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce; Derneğimize bu kampı gercekleştirmesinde kamp alanı sağlayan Taşken Piknik alanı yetkililerine Çevre ve Doğa Eğitimi veren Nazım Kaşota, dağcılık eğitimi verem Mağara Meraklıları Derneğine,Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirlere, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Değirmenlik İlkokulu Müdürü Nedime Karasel Ayda’ya teşekkürü borç biliriz.Izci gençlerimize ailelerine Liderlerimize ayrıca teşekkür ederiz.

HALİTOĞLU: İZCİLİK ÇOCUKLARDA ÇEVRE VE DOĞA DUYARLILIĞI KAZANDIRIYOR

banner37
Zirve İzcilik Derneği Asbaşkanı Alkın Halitoğlu, Çocuklara izcilik konusunda merak edilenleri kampta görerek ve yaşayarak öğrendiği bir kampta izcilerin doğada neler yaptıklarını ve nasıl kamp kurduklarını öğrendiler. Zirve İzcilik Derneği olarak hep çocuklarla birlikte etkinlikler yaptıklarını söyleyen Alkın Halitoğlu, yurt içinde ve yurt dışında kamplar yaparak izcilik ruhunu yaşatmaya devam ettiklerini belirtti. İzciliğin, çocuklara kendi başlarına yapabilecekleri yetenekleri geliştirdiğini ifade eden Halitoğlu, çevreyi koruma ve hayvanları sevme konusunda çocukların bilinçlendiğini söyledi. İzci kamplarında çocukların ormanda doğayla ve hayvanlarla iç içe bir süre geçirdiğini belirten Halitoğlu, çocukların gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1