banner2
banner34

Meriç Trafo Merkezi açıldı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) ülkeye yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam ediyor.

Meriç Trafo Merkezi açıldı
banner45
banner46

Bu çerçevede bölgede bulunan Ercan Havaalanı’nın gelişimini de dikkate alarak,iletim şebekesinin arz güvenliğini sağlamaya yönelik Meriç Trafo Merkezi ile yeni bir yatırım daha gerçekleştirdi.

Meriç Trafo Merkezi görkemli bir açılışla bugün hizmete girdi.

Açılış törenine; Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’un yanısıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak Kıymet Group of Companies Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şadi bir konuşma yaptı.

Şadi , KIB-TEK’in ülkeye büyük hizmetler vermekte olduğunu vurgulayarak, bu yatırımların devam edeceğini kaydetti.

Şadi, Meriç Trafo Merkezi’nin ülke için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, trafo merkezi hakkında teknik bilgi verdi ve bu sayede bölgede büyük bir rahatlama olacağını dile getirdi.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Onurhan da konuşmasında, ülkenin barışa kavuştuğu böylesi bir haftada açılışı gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, projenin çok büyük ve özellikle Ercan Havaalanı’nın tüm ihtiyacını karşılayacak bir yatırım olduğunun altını çizdi.

banner37
Onurhan 18 ayda 3.Trafo Merkezi’ni açmanın mutluluğunu taşıdıklarını belirttiği konuşmasında, bunun yanında KIB-TEK’in düşünce ve politikalarını paylaşarak; KIB-TEK’in bundan böyle şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim şekli izleyeceğini ifade etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da açılışta yaptığı konuşmada, bir ülkenin olabilmesi için altyapılarıyla kalıcı olduğunu göstermesi gerektiğini belirterek, projenin buna güzel bir örnek olduğunu söyledi ve katkı koyanlara teşekkür etti.

Bakan Taçoy ülkedeki üretimin %45-55 arasının KIB-TEK tarafından yapıldığına dikkati çekerek, KIB-TEK’in önemine işaret etti ve bunun devamını sağlayacak politikalar üretmenin de hükümetin görevi olduğunu kaydetti.

KIB-TEK’in ülkede yatırımlarının sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Bakan Taçoy, bu yatırımların devamını diledi.

Bakan Taçoy hükümet kanadının düşüncelerini de ortaya koyarak, ülkenin altyapısının gelişmesi için hükümetin bir takım önlemler almak zorunda olduğunu anımsattı ve bunun için uzun vadeli de olsa bir takım yatırım ve kararlarım alınması gerektiğini kaydetti.

Taçoy, Türkiye ile KKTC arasında enterkonnekte sağlanması arzusu içinde olduklarını vurgulayarak, bunun olabilmesi için gayret sarf edileceğini söyledi ve ülkenin daha refah bir yapıya kavuşturulabilmesi için hükümet olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Etkinlikte daha sonra Meriç Trafo Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

(BRT)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1