banner2
banner34

Miçotakis'ten Ege'de Türkiye'ye 12 mil tehdidi! TBMM: Bu savaş sebebidir

Miçotakis'ten Ege'de Türkiye'ye 12 mil tehdidi! TBMM: Bu savaş sebebidir
banner45

İyon Denizi'nde karasularını 6 milden 12 mile genişleten Yunanistan, bu planı Ege'de de uygulayacağının sinyalini verdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin İyon Denizi'nde karasularını genişletme politikasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Batı karasuları sınırları genişletmek Yunanistan'ın hakkı, bu doğu sınırlarımız için de bir mesaj niteliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

Greece reserves right to extent sea borders in other parts of its territory, says PM https://t.co/9BvIHCTwX5 pic.twitter.com/SXnYBqF561

"BUNU ULUSLARARASI HUKUKA GÖRE YAPACAĞIZ"

Miçotakis, ülkenin topraklarını diğer ülkelerin topraklarını ilhak ederek değil, uluslararası hukuka göre genişleteceklerini söyledi.

TÜRKİYE İÇİN SAVAŞ SEBEBİ

banner37
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Yunanistan'ın Ege'de karasularını genişletmesini "savaş sebebi" sayacağını içeren bir bildiriyi, 1995'te oybirliği ile kabul etmişti.

Yunan medyasından Ege'de Türkiye'ye karşı 12 mil önerisi

KONUYU GÜNDEME YUNAN BAKAN DENDIAS GETİRDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da dün parlamentoda benzer ifadeler kullanmıştı. Dendias, ülkesinin Girit Adası'nın doğusunda kara sularını genişletmeyi planladığını söylemişti. Başbakan Miçotakis'in aylar öncesinde Girit'te kara sularının genişletilmesi konusunda görüş belirttiğini anımsatan Dendias, "Ve tabii ki Girit, Girit’in doğu tarafını da kapsıyor. Girit'in doğusunda da kara sularımızı genişletmeyi planlıyoruz" demişti.

ATİNA SİLAHLANMAYI ARTIRDI

F-16 filosunu yenilemek isteyen Yunanistan'a ait ilk F-16, geçtiğimiz gün modernizasyondan çıkmıştı. İlk jet, F-16'ların en üst düzey sürümü olan "Viper Block 70" seviyesine çıkartılmıştı. Türkiye'ye karşı Ege ve Akdeniz'de hava üstünlüğünü eline almak isteyen Atina, savunma bütçesini artırmış ve Fransa'dan 18 adet 4.5'uncu nesil Rafale almıştı. İsrail ile İHA görüşmeleri yürüten Yunanistan, ABD'den de 24 adet F-35 alımı için niyet mektubu göndermişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1